Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindenki szerint segítségre volt szüksége a sólyi gyilkosnak

dsc 1045
2018.05.22. 15:47

Egyre több részlet derül ki a sólyi gyilkossággal, és annak 15 éves elkövetőjével kapcsolatban. Ahogyan a riportunkból is kiderült, az elkövető fiúról óvodás korai óta tudták a helyiek, hogy gondjai vannak, az iskolában is problémái akadtak, és a családja is hátrányos szociális helyzetű. A 24 és a 444 mostani cikkeiből még több részlet kerül ki a fiatalkorú gyilkosról.

A cikkekből kiderül, hogy az elkövető családja mélyszegénységben él, édesapja nem dolgozik és nem is akar, kilakoltatták őket, egyedül édesanyjuk közmunkából származó pénzéből tengődtek. Ráadásul a fiú kisegítő iskolába járt, szellemileg visszamaradott, osztálytársaival pedig indulatosan viselkedett, ezért családsegítőkre is szükség volt.

A 24 cikkében megszólaltatott pszichológus szerint a fiú szociopata.

- és a szülők tehetnek arról, hogy a gyerek idáig jutott.

A cikkben azt is megemlítik, hogy a Pesti Srácok szerint a fiú többször is beszélt arról, hogy tudni akarja milyen embert ölni.

A 444 cikkéből az derül ki, hogy a korábbi hírekkel ellentétben a 8 éves kislány bátyjával az elkövető nem voltak barátok és nem is lógtak együtt mostanában sem. A kislány édesapja csak a ház előtti szakaszon engedte játszani, ezután pedig nehéz megítélni mi történhetett, de valószínűleg innen mentek el a gyilkossal a focipályához. Ebben a cikkben több osztálytársa is megemlíti, hogy a legfőbb probléma az volt, hogy senki sem foglalkozott a fiú magatartás-problémáival, szerintük ki kellett volna emelni és speciális iskolába járatni. Hasonlót mondtak a helyiek az Indexnek is, amikor arról beszéltek, hogy a falu református egyháza százmilliós értékben kapott pénzt felújításra, de a hátrányos helyzetű gyerekekkel nem foglalkoztak.

Több iskolatársa szerint gyakran lehetett látni, hogy lövéseket ad le a többiek felé egy képzeletbeli pisztollyal.

A 444-nek a kislány édesapja azt mondta, hogy ha tényleg ő ölte meg a lányukat, akkor reméli, a fiú élete végéig börtönben marad.