Alfréd
4 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Még a nyári szünet előtt elfogadják a Stop Sorost

2018.05.24. 11:23 Módosítva: 2018.05.24. 12:12

Július 20-ig, azaz még a nyári szünet előtt elfogadja a parlament a "Stop Soros" törvénycsomagot és az alaptörvény hetedik módosítását, mondta Orbán Viktor a belvárosi idősek klubjában tartott rendezvényen. 

A Stop Sorosnak nevezett törvénymódosító csomag lényege, hogy a külföldről támogatott civil szervezeteket adatszolgáltatásra köteleznék pénzügyi forrásaikról,. Amelyik szervezet több pénzt kap külföldről, mint Magyarországról, azoknak a külföldről kapott támogatás 25 százalékát illetékként kell befizetniük az államnak. Rogán Antal nemrég utalt arra, hogy a javaslat az eredeti elképzelésekhez képest szigorodhat: felmerült a magasabb illeték kivetése és az is, hogy ezeket a szervezeteket  - amerikai mintára - idegen ügynökségként tartsák nyilván. Gulyás Gergely az első Kormányinfóján arról beszélt, hogy a Stop Soros részeként a Btk. is módosul, és a törvénytelen bevándorlás szervezése illegális cselekménnyé válik. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Még a nyári szünet előtt elfogadják a Stop Sorost

Orbán Viktor a belvárosi idősek otthonában köszönte meg a választási győzelmet, ahol nyugdíjprémiumot ígért 2019-re is.

89 · May 24, 2018 11:23am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A választási győzelem után a kormánypárti többség ismét nekifut a menekültkvóta alkalmazását kizáró alaptörvény-módosításnak, amit az érvénytelen 2016-os népszavazás után a kétharmad hiányában nem tudtak elfogadni. Ebben azt rögzítenék, hogy Magyarországra a nemzetközi szerződések és megállapodások ellenére sem lehet csoportosan betelepíteni menekülteket, ez csak a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelemmel lesz lehetséges.

Orbán azt is elmondta a belvárosi nyugdíjasklub őt és a Fidesz győzelmét ünneplő résztvevőinek, hogy a gazdaság jó állapotban van, a következő évben is 4,1-4,2 százalékos gazdasági növekedésre számítanak, így a vállalt nyugdíjprémiumot 2019-ben is teljesíteni tudják.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség államtitkára az M1 aktuális csütörtöki műsorában azt mondta: a jövőben közvetlenül vesz részt a kormány vezetésében a miniszterelnök, és ennek megfelelően alakítják át a Miniszterelnökség struktúráját. Ezt szolgálja a Miniszterelnöki Kormányiroda létrehozása. A Miniszterelnökség alapvető feladata marad a stratégiaépítés, illetve a tárcák közötti koordináció működtetése - fűzte hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy az európai uniós ügyek a Miniszterelnökség feladatai közé tartoznak, Tuzson Bence azt mondta: Magyarországnak további támadásokra kell felkészülnie a brüsszeli bürokraták, illetve a Soros György által támogatott civil szervezetek részéről, elsősorban a migráció ügyében. A magyar kormány ugyanakkor ebben a kérdésben, a választók akaratának megfelelően, nem köthet kompromisszumot.

A Kossuth Rádió csütörtöki, 180 perc című műsorában Tuzson Bence azt mondta: folytatni fogják a közigazgatás átalakítását, hogy minél több ügy váljon elektronikusan elintézhetővé, és javítani akarják a közigazgatásban dolgozó mintegy 40 ezer ember munkakörülményeit, meg akarják őrizni béreik versenyképességét.