Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még a nyári szünet előtt elfogadják a Stop Sorost

2018.05.24. 11:23 Módosítva: 2018-05-24 12:12:32

Július 20-ig, azaz még a nyári szünet előtt elfogadja a parlament a "Stop Soros" törvénycsomagot és az alaptörvény hetedik módosítását, mondta Orbán Viktor a belvárosi idősek klubjában tartott rendezvényen. 

A Stop Sorosnak nevezett törvénymódosító csomag lényege, hogy a külföldről támogatott civil szervezeteket adatszolgáltatásra köteleznék pénzügyi forrásaikról,. Amelyik szervezet több pénzt kap külföldről, mint Magyarországról, azoknak a külföldről kapott támogatás 25 százalékát illetékként kell befizetniük az államnak. Rogán Antal nemrég utalt arra, hogy a javaslat az eredeti elképzelésekhez képest szigorodhat: felmerült a magasabb illeték kivetése és az is, hogy ezeket a szervezeteket  - amerikai mintára - idegen ügynökségként tartsák nyilván. Gulyás Gergely az első Kormányinfóján arról beszélt, hogy a Stop Soros részeként a Btk. is módosul, és a törvénytelen bevándorlás szervezése illegális cselekménnyé válik. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Még a nyári szünet előtt elfogadják a Stop Sorost

Orbán Viktor a belvárosi idősek otthonában köszönte meg a választási győzelmet, ahol nyugdíjprémiumot ígért 2019-re is.

89 · May 24, 2018 11:23am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A választási győzelem után a kormánypárti többség ismét nekifut a menekültkvóta alkalmazását kizáró alaptörvény-módosításnak, amit az érvénytelen 2016-os népszavazás után a kétharmad hiányában nem tudtak elfogadni. Ebben azt rögzítenék, hogy Magyarországra a nemzetközi szerződések és megállapodások ellenére sem lehet csoportosan betelepíteni menekülteket, ez csak a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelemmel lesz lehetséges.

Orbán azt is elmondta a belvárosi nyugdíjasklub őt és a Fidesz győzelmét ünneplő résztvevőinek, hogy a gazdaság jó állapotban van, a következő évben is 4,1-4,2 százalékos gazdasági növekedésre számítanak, így a vállalt nyugdíjprémiumot 2019-ben is teljesíteni tudják.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség államtitkára az M1 aktuális csütörtöki műsorában azt mondta: a jövőben közvetlenül vesz részt a kormány vezetésében a miniszterelnök, és ennek megfelelően alakítják át a Miniszterelnökség struktúráját. Ezt szolgálja a Miniszterelnöki Kormányiroda létrehozása. A Miniszterelnökség alapvető feladata marad a stratégiaépítés, illetve a tárcák közötti koordináció működtetése - fűzte hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy az európai uniós ügyek a Miniszterelnökség feladatai közé tartoznak, Tuzson Bence azt mondta: Magyarországnak további támadásokra kell felkészülnie a brüsszeli bürokraták, illetve a Soros György által támogatott civil szervezetek részéről, elsősorban a migráció ügyében. A magyar kormány ugyanakkor ebben a kérdésben, a választók akaratának megfelelően, nem köthet kompromisszumot.

A Kossuth Rádió csütörtöki, 180 perc című műsorában Tuzson Bence azt mondta: folytatni fogják a közigazgatás átalakítását, hogy minél több ügy váljon elektronikusan elintézhetővé, és javítani akarják a közigazgatásban dolgozó mintegy 40 ezer ember munkakörülményeit, meg akarják őrizni béreik versenyképességét.