Erzsébet
1 °C
4 °C

Szél Bernadett és Keresztes László Lóránt lett az LMP két társelnöke

2018.05.26. 17:37 Módosítva: 2018-05-26 22:18:44

Szél Bernadett és Keresztes László Lóránt személyében megválasztotta társelnökeit az LMP szombaton a Székesfehérváron zajló tisztújító kongresszusán. Az elnökség titkára Kanász-Nagy Máté lett - tudatta az MTI-vel Halász Ambrus kommunikációs igazgató. 

Az elnökség további hat tagját is megválasztják szombaton. A kongresszus dönt az Országos Politikai Tanács tagjairól, az etikai, a fegyelmi és a pénzügyi ellenőrző bizottságairól is, de lehetséges, hogy ezekről csak vasárnap szavaznak a kétnapos rendezvényen.

Az LMP-ben évek óta a társelnöki rendszer működik, férfi és női vezetőt is választ a párt, május elején írtuk meg, hogy akadt egy jelentkező, Keresztes a férfi posztra. Keresztest a a párton belül Keresztest Ungár Péterhez kötik, de azt visszautasította, hogy Ungár bábja volna. Keresztes fontosnak tartja a migráció kérdését, és a kvótaszavazáson nemmel szavazott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?