Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rokker Zsolttit támogatja az MSZP és a Jobbik is a miskolci időközi választáson

2018.05.28. 11:55 Módosítva: 2018-05-29 10:58:28

Július 15-én tartanak időközi önkormányzati választást Miskolc 12. számú önkormányzati körzetében, mivel az ottani fideszes képviselőt, Hubay Györgyöt parlamenti képviselővé választották.

Az MSZP miskolci szervezete a független képviselőjelöltként induló Erdei Sándort támogatja a választáson - közölte a párt.

A névre először fel se kapnánk a fejünket. Ám a közleményből kiderül, hogy Erdei Sándor 42 évvel ezelőtt Miskolcon született, diplomáját a Miskolci Egyetemen szerezte, két évtizede a Győri kapu városrészben lakik. "Országos ismertségre humoristaként televízió- és rádióműsorokban tett szert, és bár költözhetett volna Budapestre, lokálpatriótaként itthon maradt, innen jár fellépésekre, televíziós felvételekre" - írta az MSZP.

AZ MSZP-BŐL MEGERŐSÍTETTÉK, HOGY AZ ORSZÁGOSAN ROKKER ZSOLtTIKÉNT ISMERT ELŐADÓMŰVÉSZRŐL VAN SZÓ.

A Wikipédia szerint olyan műsorokban szerepelt, mint a Szeszélyes évszakok, a Bruhaha, és fellépett a Mikroszkóp színpadon is.

A Jobbik is Rokker Zsolttit támogatja

"A Jobbik örömmel értesült arról, hogy a miskolci 12-es választókörzetben július 15-én tartandó időközi önkormányzati választáson a sokak által csak Rokker Zsolttiként ismert humorista, Erdei Sándor is elindul. Erdei Sándor igazi lokálpatrióta, választási programja alkalmas arra, hogy a Győri kapu egy fejlődő, biztonságos, összetartó városrész legyen" - közölte a Jobbik miskolci alapszervezete.

A Jobbik miskolci elnöksége ezért úgy döntött, támogatja Erdei Sándor indulását, "július 15-én a Fidesz helyett győzzenek a miskolciak!" - írta a Jobbik a közleményében.

Vagyis a két legnagyobb ellenzéki párt Miskolcon ugyanúgy a független jelölt mögé állt be, így Rokker Zsolttinak komoly esélye van győzni. Ebben a miskolci körzetben legutóbb a Fidesz 38-25 százalékra nyert az MSZP-DK-EGYÜTT-Miskolci Lokálpatrióták jelöltje ellen. A Jobbik pedig 21 százalékot szerzett.

Miskolc korábban az MSZP egyik biztos fellegvára volt, ám ezek az idők elmúltak, legutóbb a 20-ból csak 2 önkormányzati körzetet tudott nyerni a párt, a Jobbik pedig egyet. A parlamenti választáson pedig a Jobbik jelöltje volt versenyben a fideszes jelölttel az egyik választókerületben. 

Frissítés kedd reggel: Rokker Zsoltti mögé beállt a Demokratikus Koalíció is, nem indítanak saját jelöltet a július 15-ei időközi önkormányzati választásra.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.