A Jobbik visszahívta mandátumából Dúró Dórát

2018.05.30. 16:12 Módosítva: 2018.05.30. 16:17

A Jobbik Országos Elnöksége visszahívta országgyűlési képviselői tisztségéből Dúró Dórát - közölte a párt. A Jobbik parlamenti képviselőcsoportja kedden zárta ki soraiból bizalomvesztés miatt Dúró Dórát, és felkérte az elnökséget, hogy döntsön a mandátumáról, amit a vezetőség szerdán meg is tett. A jobbikosok által tett esküben a közleményük szerint ez áll: "amennyiben a Jobbik Országos Elnökségének kétharmados döntése szerint alkalmatlanná válok, úgy képviselői mandátumomat azonnal visszaadom. Isten engem úgy segéljen".

Kedd este adtunk hírt arról, hogy Dúró Dórát kirúgták a Jobbik frakciójából, mert  Dúró csatlakozott a Toroczkai László által alapított bomlasztó platformhoz. A frakció titkos szavazással, 20 igennel, 4 nemmel, 1-1 tartózkodással és érvénytelen szavazattal döntött Dúró kizárásáról, aki egyből ezután Facebookján közölte, hogy kész visszaadni mandátumát. Mirkóczki Ádám szóvivő azt is mondta, hogy a bizalmi válság 2016-ban kezdődött Dúróval szemben, amikor férje, Novák Előd akkori országgyűlési képviselőt kizárták a Jobbik parlamenti frakciójából. A mostani lépést pedig Gyöngyösi Márton frakcióvezető kezdeményezte.

Toroczkai László Dúró kirúgására azt reagálta: „pártok jönnek, mennek, születnek és elmúlnak”, mától fogva nincs értelme a Jobbik egyben tartásáról beszélni.