Erzsébet
1 °C
4 °C

A Jobbik visszahívta mandátumából Dúró Dórát

2018.05.30. 16:12 Módosítva: 2018-05-30 16:17:37

A Jobbik Országos Elnöksége visszahívta országgyűlési képviselői tisztségéből Dúró Dórát - közölte a párt. A Jobbik parlamenti képviselőcsoportja kedden zárta ki soraiból bizalomvesztés miatt Dúró Dórát, és felkérte az elnökséget, hogy döntsön a mandátumáról, amit a vezetőség szerdán meg is tett. A jobbikosok által tett esküben a közleményük szerint ez áll: "amennyiben a Jobbik Országos Elnökségének kétharmados döntése szerint alkalmatlanná válok, úgy képviselői mandátumomat azonnal visszaadom. Isten engem úgy segéljen".

Kedd este adtunk hírt arról, hogy Dúró Dórát kirúgták a Jobbik frakciójából, mert  Dúró csatlakozott a Toroczkai László által alapított bomlasztó platformhoz. A frakció titkos szavazással, 20 igennel, 4 nemmel, 1-1 tartózkodással és érvénytelen szavazattal döntött Dúró kizárásáról, aki egyből ezután Facebookján közölte, hogy kész visszaadni mandátumát. Mirkóczki Ádám szóvivő azt is mondta, hogy a bizalmi válság 2016-ban kezdődött Dúróval szemben, amikor férje, Novák Előd akkori országgyűlési képviselőt kizárták a Jobbik parlamenti frakciójából. A mostani lépést pedig Gyöngyösi Márton frakcióvezető kezdeményezte.

Toroczkai László Dúró kirúgására azt reagálta: „pártok jönnek, mennek, születnek és elmúlnak”, mától fogva nincs értelme a Jobbik egyben tartásáról beszélni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?