Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Úgy megrúgta nevelt kisfiát, hogy bevérzett a lépe

2018.05.31. 14:39

Nem jogerősen két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a verőcei nőt, aki három éve egy kiránduláson úgy megrúgta 6 éves nevelt gyerekét, hogy annak bevérzett a lépe.

Az életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt nő élettársával és a kisfiúval egynapos kirándulásra ment a Szentendrei-szigetre, ahol a gyerek véletlenül egymás után kétszer is kiborította az elé tett ételt. A nő, aki fiatalabb korában versenyszerűen űzött küzdősportot, olyan nagy erővel rúgta meg a kisfiú hasát, hogy a gyerek estére rosszul lett, és keresztanyjának elpanaszolta a történteket.

A kisfiút mentővel a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, ahol megállapították, hogy megsérült a lépe. Az orvosok elállították a vérzést, a gyermek 24 nap kórházi megfigyelés után hagyhatta el a kórházat, de a teljes gyógyulás 2-3 hónapig tartott.

A vádirat szerint az óvónők a bántalmazás évében gyakran panaszkodtak arra, hogy a kisfiút elhanyagolt állapotban, betegen vitték óvodába. Ha pedig a gyerek fegyelmezetlen volt, a nő dühkitörésekkel reagált.

A nem jogerős ítélet megszüntette a nő felügyeleti jogát, ugyanakkor a kiskorú veszélyeztetésének bűntette alól felmentették.