Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Életfogytiglant kértek a 87 éves nyéstai asszony gyilkosaira

2018.06.04. 10:45

A Borsod megyei főügyészség vádat emelt három férfi és két nő ellen, akik tavaly áprilisban pár tízezer forintjáért agyonvertek egy 87 éves nyéstai asszonyt, közölte az MTI.

A társaság akkor tört be az idős nőhöz, amikor az már aludt. Rátámadtak, az egyik férfi vascsővel ütlegelte, társa ököllel bántalmazta. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt.

A vádirat szerint a nő halála az átlagost jóval meghaladó testi fájdalommal és lelki gyötrelemmel járt. Az ügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az öt ember ellen, akikre életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kérte.

Hol van Nyésta?

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól 38 kilométerre északra. Az Árpád-kori települést először 1255-ben említették az oklevelek, Neste néven is ismert volt. Míg 1910-ben még 218 lakosa volt, 2015-ben már csak 40. A népszámlálás adatai szerint a településnek csak magyar nemzetiségű lakossága van.