Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Közel 50 nyugdíjast kifosztó, kamu vízműveseket kapcsolt le a rendőrség

2018.06.04. 17:05

A soproni rendőrök elfogták azt a négy férfit, akik az ország 11 megyéjének 16 városában közel félszáz bűncselekményt követtek el idős emberek sérelmére - írja a police.hu. 

A rendőrök kifosztás bűntette miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettesekkel szemben miután idén február 23-án 8 óra körül, a vízmű munkatársainak álcázva bejutottak egy idős asszony soproni lakásába, hogy ott munkavégzést színlelve kilopják egy szekrényben lévő kabátból az idős nő pénzét.

Már folyt a nyomozás, amikor március 19. és  május 9. között további 5 fosztogatás történt Sopronban,  hasonló módszerekkel. Az elkövetők minden esetben vízműves szakembereknek adták ki magukat és egyedül élő, idős embereket szemeltek ki áldozatul. Miután a környező megyékben is több hasonló bűncselekmény volt, a rendőrök beazonosították a gépkocsit, és az azt használó elkövetőket, akik közül háromra május 9-én épp egy idős ember kifosztása közben csaptak le. 

A Soproni Rendőrkapitányságon a 21 éves székesfehérvári, a 33 éves rimaszombati, valamint a 49 éves budapesti férfiakat kifosztás miatt gyanúsítottként kihallgatták. Negyedik társukat Budapesten, a III. kerületben kapták el. 

A gyanúsítottak a kihallgatás alatt 11 megye, 16 városában, közel félszáz bűncselekmény elkövetését ismerték be.