Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Abonyban is feltűnt egy medve

2018.06.05. 09:02

A Bors cikke szerint a Pest megyei Abonyban is feltűnt egy medve hétfő hajnalban. Mint a helyi lakosokra hivatkozva írják, a Szolnokhoz közeli településen békésen bandukolt a házak között, majd az általános iskola erdős, fás kertjén át távozott.

Aranyos Péter éppen a reggeli kávéját itta a teraszon hajnali 4:20-kor, amikor azt látta, hogy egy medve sétálgat az úton. Azt hitte, hogy a szeme káprázik, ezért

szóltam a fiamnak, ő is lássa. Ezután kimentem a kapuhoz, ekkor a medve rám nézett, és elfutott az ellenkező irányba.

Péter hívta a rendőröket, de nem vették komolyan, azt kérdezgették tőle, hogy nem kutyát látott-e. Felesége sem hitte volna el, ha nem látja a fia is.

Hasonlóan járt ugyanabban az utcában egy asszony is, aki arra ébredt, hogy a kapunál motoszkál valami, azt hitte, valaki be akar jönni. Az ablakon kinézve a hajnali homályban ő is megpillantotta a medvét, ahogy lassan, jellegzetesen cammogott el a ház előtt. A nőt kinevették a rendőrök, és

medvének látszó tárgyként

kezelték az esetet.

Bíró Imre volt a harmadik, aki látta a medvét, épp munkába indult, amikor az iskola előtt összetalálkozott az állattal. Rögtön leszállt a biciklijéről, mert azt gondolta, hogy egy nagy kutya mellett jobb inkább elsétálni. De annál jobban megdöbbent, amikor rájött, egészen mást lát.

Először tényleg kutyának hittem, de láttam a furcsa hullámzó mozgását. Aztán egyetlen kapaszkodással átugrotta az iskola udvarát, már biztos voltam benne, mit láttam

– nyilatkozta a Borsnak.

A rendőrök a lap kérdésére megerősítették, hogy történt medvével kapcsolatos bejelentés a településen, azonban az állatot már nem találták meg.

Mint ismert, az elmúlt hetekben először Nógrád megyei településeken észleltek medvét, aztán múlt héten már a Heves megyei Füzesabonyban is láttak. Bár Füzesabonyt és Abonyt 80 km választja el egymástól, amit egy medve akár egy-két nap alatt is meg tud tenni, továbbra sem tudni, hogy egy vagy több medve jött-e le az Alföldre.