Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

0 forintból kigazdálkodta Németh Szilárd az idei kampányát

2018.06.06. 21:25

A kormánypárt egyéni jelöltjeinek kampányköltéseiről szóló szerdán közzétett dokumentum alapján a Fidesz 106 egyéni képviselőjelöltje közül három olyan is volt, aki a törvény szerint minden jelöltnek járó 1 millió 25 ezer forintból egy forintot sem költött el az idei kampány során.

Németh Szilárdnak a Magyar Közlönyben közzétett elszámolás alapján se személyi-, se pedig dologi kiadásai nem voltak az április 8-át megelőző kampányidőszakban. A beszámoló elvileg tartalmazza a választási kampányra fordított állami és más pénzeket is. Csepel ennek ellenére tele volt szórva Németh Szilárd plakátjaival, ezért rákérdeztünk, hogy a körzetet végül az Együtt színeiben induló Szabó Szabolccsal szemben elvesztő jelölt milyen forrásból gazdálkodta ki a plakátolást, és hogy ezt miért nem tüntette fel az elszámolásban.

A vecsési választókörzetet megnyerő Szűcs Lajos és a Kiskunhalast nyerő Bányai Gábor is nullszaldós kampányt hozott össze a dokumentum szerint, a budapesti XX. kerületet Hiller Istvánnal szemben elvesztő Földesi Gyula pedig összesen 17 ezer forintot költött, kizárólag dologi kiadásai voltak. A Fidesz politikusait megkérdeztük, hogy miért nem használták fel a forrásokat, és ha nem állami, akkor milyen forrásokból gazdálkodtak, illetve hogy mi lett az állami támogatás sorsa, ha nem költötték el.

Szűcs Lajos az Index kérdésére azt írta, hogy a kincstári számlán lévő összeg megmaradt, a kampányra a Fidesz központi elszámolása szerinti összegeket használta fel. "A még szükséges eszközöket saját magam finanszíroztam" - írta. Földesi Gyula azt írta, a felmerült költségekről a törvényi előírásoknak megfelelően elszámolt, melyet a Magyar Államkincstár elfogadott. A fennmaradó összeg a Magyar Államkincstár számláján maradt, amihez a jelöltek a kampány végével már nem férhetnek hozzá.

A többiek válaszait amint megkaptuk, közöljük.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
0 forintból kigazdálkodta Németh Szilárd az idei kampányát

És még két fideszes jelöltnek is sikerült a bravúr.

729 · Jun 06, 2018 09:25pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments