Őszre ígérik, hogy megoldódhat a Seres-gyilkosság rejtélye

2018.06.11. 10:58

Újranyitják a kilencvenes évek politikai robbantásainak az aktáját is – írja a Magyar Idők. A lap szerint azzal, hogy Pintér Sándor belügyminiszter ismét miniszteri biztossá nevezte ki Horváth Andrást, a kilencvenes évekbeli gyilkosságok és merényletek újabb tetteseit foghatja el a rendőrség.

Pintér régről ismeri Horváthot, a nyolcvanas években együtt dolgoztak olyan ügyeken, amelyeknek az érintettjei bő egy évtizeddel később újra felbukkantak a különféle alvilági gyilkosságoknál, igaz, a legtöbbször már áldozatként.

A Magyar Idők most azt írja, hogy Horváthék újra előveszik az 1998-as politikai robbantások aktáit, mert azok összefügghetnek az Aranykéz utcai merénylettel. A lap megjegyzi, hogy a választási évben történt robbantások egyes szakértők szerint az euroatlanti integrációt akarták nehezíteni, a Fidesz és az FKGP egyes vezető politikusai, valamint a pártok székháza elleni támadásokkal pedig az Aranykéz utcai maffialeszámolás is összefüggésbe hozható. 

A destabilizálási akció a Meciar-féle szlovák titkosszolgálat Omega fedőnevű akciója, melyben szlovák források szerint része volt Jozef Rohacnak és társainak, az Aranykéz utcai robbantói csapatnak.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy legkésőbb ősszel Seres Zoltán meggyilkolásának ügyében is gyanúsítások várhatóak. Ebben a lap szerint szerepe van annak, hogy egyre több bűnbánó maffiózó kezdett el beszélni az elmúlt időszakban.