Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őszre ígérik, hogy megoldódhat a Seres-gyilkosság rejtélye

2018.06.11. 10:58

Újranyitják a kilencvenes évek politikai robbantásainak az aktáját is – írja a Magyar Idők. A lap szerint azzal, hogy Pintér Sándor belügyminiszter ismét miniszteri biztossá nevezte ki Horváth Andrást, a kilencvenes évekbeli gyilkosságok és merényletek újabb tetteseit foghatja el a rendőrség.

Pintér régről ismeri Horváthot, a nyolcvanas években együtt dolgoztak olyan ügyeken, amelyeknek az érintettjei bő egy évtizeddel később újra felbukkantak a különféle alvilági gyilkosságoknál, igaz, a legtöbbször már áldozatként.

A Magyar Idők most azt írja, hogy Horváthék újra előveszik az 1998-as politikai robbantások aktáit, mert azok összefügghetnek az Aranykéz utcai merénylettel. A lap megjegyzi, hogy a választási évben történt robbantások egyes szakértők szerint az euroatlanti integrációt akarták nehezíteni, a Fidesz és az FKGP egyes vezető politikusai, valamint a pártok székháza elleni támadásokkal pedig az Aranykéz utcai maffialeszámolás is összefüggésbe hozható. 

A destabilizálási akció a Meciar-féle szlovák titkosszolgálat Omega fedőnevű akciója, melyben szlovák források szerint része volt Jozef Rohacnak és társainak, az Aranykéz utcai robbantói csapatnak.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy legkésőbb ősszel Seres Zoltán meggyilkolásának ügyében is gyanúsítások várhatóak. Ebben a lap szerint szerepe van annak, hogy egyre több bűnbánó maffiózó kezdett el beszélni az elmúlt időszakban.