Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

11 év után derült ki, hogy megölte az unokahúgát

2018.06.12. 13:34

Szülei 11 évig keresték azt a 17 éves lányt, aki 2007 májusában elindult az iskolába a Zala megyei Rezi településen, de oda már nem érkezett meg, és soha többet nem került elő, olvasható a Zsaru Magazin cikkében. Idén májusban a rendőrség ismét elővette a lány eltűnésének ügyét, és kiderült, hogy nagybátyja fojtotta meg, majd ásta el egy ház pincéjében. A férfi az elmúlt 11 évben látszólag részt vett a lány keresésében.

Végül az egyik tanú meghallgatása vitt közelebb a megoldáshoz. A baráti körhöz tartozók egyike elmondta, hogy egyszer szemtanúja volt egy olyan jelenetnek, amikor a lány nagybátyja pénzt adott át unokahúgának. Elmondta azt is, hogy furcsállotta a pénzátadás körülményeit, túlzottan bizalmaskodónak és intimnek találta, ahogyan a nagybácsi a lánnyal viselkedett.

A rendőrség május 30-án védője jelenlétében kihallgatta a 48 éves B. Jánost, aki bevallotta, hogy ő ölte meg a lányt, egy zsineggel megfojtotta. A holttestet egy rezi ház pincéjében ásta el, a sírra egy bútorlapot, arra pedig egy szekrényt helyezett. A csontvázat mindössze 40 centi mélyen megtalálták a nyomozók. 

A férfi elmondta, hogy a lány az eltűnés napján meglátogatta őt, és pár ezer forintot kért tőle. Amikor ő ezt megtagadta, unokahúga elhagyta a házat, azonban később ismét visszatért, és még nagyobb összeget követelt. Később azt is elmondta, hogy a lány öngyilkos akart lenni, bár arra, hogy ezt miért tette volna, nem adott magyarázatot. Azt viszont elmesélte, hogy ő meg akarta győzni unokahúgát arról, hogy nem szabad véget vetnie az életének, mert az roppant fájdalommal jár.

Mint mondta, amikor kettesben az ágyon ülve beszélgettek, a lány leszedett a ruhájáról egy zsinórt, majd a saját nyakába akasztotta. Állítása szerint innentől nem sok mindenre emlékszik, a következő tiszta képe az, hogy unokahúga holtan fekszik mellette az ágyon.

B. János ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, előzetes letartóztatását a bíróság június 1-jén elrendelte.