Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rongálás miatt nyomoz a rendőrség az angyalföldi raktártűz ügyében

image uploaded from ios
2018.06.13. 10:00 Módosítva: 2018-06-14 09:47:15

Kigyulladt és hatalmas füsttel lángolt egy raktár Budapest XIII. kerületében a Frangepán utcában. A műszaki berendezések raktározására szolgáló háromezer négyzetméteres raktárépülethez tizenkét járművel vonultak ki a tűzoltók, a lángokat már sikerült megfékezni, de az utómunkálatok még órákig elhúzódnak majd – olvasható a Katasztrófavédelem honlapján.

Tudósítónk helyszíni jelentése alapján egy számítástechnikai nagykereskedés raktára égett. Elmondása szerint mentőautók, tűzoltók és rengeteg rendőr volt a helyszínen, az egyik rendőr arról beszélt, hogy a tűz tovább is terjedhet, de ez szerencsére végül nem következett be. A Fáy utcai frontnál a raktár mellett egy Oxygen Wellness és egy Honda szerviz áll a szomszédban, rettenetes füst szállt fel onnan is.

A rendőrök felszólítottak a bámészkodókat, hogy hagyják el a helyszínt, elég határozottan kiüríttették a szomszédos cégeket és irodákat is. Információink szerint a környékbeli tanintézmények és óvodák is megkapták a riasztást, bevitték az udvarról a gyerekeket, és az ablakokat is bezárták. A riasztást fél egykor lefújták.

A jelek szerint, a Ramiris raktára égett, a kár milliárdos lehet.

A tűzoltók tizenkét járművel vonultak a Frangepán utcai helyszínre, több mint harminc fővárosi hivatásos tűzoltó kezdte meg az oltási munkálatokat. Később már több mint 50 tűzoltó dolgozott a helyszínen, akiknek négy óra alatt sikerült megfékeznie a tüzet, egyben megakadályozták, hogy a tűz átterjedjen a szomszédos irodaépületre is. A katasztrófavédelem mobil laborja egészségre káros értéket semmilyen anyagból nem mutatott ki a levegőben.

A Frangepán utcát lezárták a tűzoltók, később a nagy füst miatt a rendőrök egészen a Röppentyű utcáig tolták ki a zárást. Az oltás idejére közel ezer embernek kellett elhagynia a környező épületeket.

A rendőrség az ügyben rongálás miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.

Borítókép: Bohus Péter / Index.