Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Hárommilliárd forintnyi áru égett el az angyalföldi tűzben

2018.06.15. 10:01

Hárommilliárd forintos kár keletkezhetett abban a szerdai raktártűzben, amely a XIII. kerületi Frangepán utcában ütött ki – nyilatkozta a Népszavának Fabó György, a Ramiris Europe Kft. tulajdonosa, azé a számítástechnikai nagykereskedelmi cégé, amelynek a termékei oda lettek a lángokban. Fabó szerint a raktárkészletük 60 százaléka semmisülhetett meg, de van biztosításuk, így komoly kár nem érte a céget. A Ramiris szintén az épületben lévő irodáit nem érte el a tűz, így fontos papírok, adatok nem égtek el. Igaz, az áramellátás is megsérült, ezért az az irodákban tegnap még szünetelt a munkavégzés.

Fabó azt mondta a lapnak, hogy bár a rendőrség rongálás miatt nyomoz, ő nem gyanakszik szándékosságra. Azt is elmondta, hogy a Ramiris termékeit áruló kiskereskedelmi cég, a BestByte (amelyen keresztül Fabó tulajdonos a Ramirisben) átmeneti időre, amíg a Ramirisnél nem áll helyre minden, gond nélkül átállhat más nagykereskedőre.

A Ramirisben Fabón kívül egy ciprusi offshore cég a tulajdonos, de a cég alapításában részt vett a Seszták Miklós eddigi fejlesztési miniszterhez köthető Sándor Kornél is. Sesztákkal Fabó is üzletelt korábban, a vállalkozó egy másik cége, az Oxygen Wellness Befektetési és Ingatlanhasznosító Kft. Kisvárdára, Seszták városába van bejelentve, a volt miniszter pedig tulajdonos is volt egy Ramiris nevű cégben,a  Ramiris Autó Kft.-ben. A volt miniszter és a Ramiris kapcsolatáról itt írtunk részletesebben

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?