Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szombattól él a nyári menetrend a MÁV-nál

2018.06.13. 16:07

Június 16-ától, szombattól két és fél hónapon át nyári menetrend szerint közlekednek a vonatok, hiszen egyes balatoni vasútállomások forgalma nyaranta akár meg is tízszereződhet - közölte az egyik örömhírt a MÁV. 

Expectations
Expectations
Fotó: MÁV

Íme, a többi örömhír:

  • Június 16. és augusztus 26. között korszerű, légkondicionált motorvonatok, InterCity-kocsik, hétvégén plusz vonatok, kerékpárszállítási lehetőség várja a Balatonra utazókat
  • A Balaton-bérlet ára jelentősen csökkent, interneten és a Vonatinfó mobilalkalmazáson keresztül pedig akár 20%-kal olcsóbban válthatóak e-vonatjegyek a Balatonhoz is.
  • Expresszvonatok közlekednek óránként, ütemesen, a menetidő 25 perccel csökken:
  • Nagykanizsára – TÓPART néven – változatlan budapesti indulási idővel,
  • A BALATON expresszvonatok Keszthelyig járnak, a tavalyi induláshoz képest egy órával eltolva.
  • Ezen a nyáron is maradnak a már megszokott fantázianevű járatok, a KÉK HULLÁM, a TEKERGŐ, a KATICA, a Siófoki FLIRT, a DÉLIàPARTI, a BALATON Expressz, az Ezüstpart Expressz, az Aranypart Expressz, az Aranyhíd Expressz és az éjszakai Bagolyvonatok.
  • Szombaton és vasárnap reggel a Balaton felé, délután Budapest irányába érdemes a Siófoki FLIRT sebesvonatot választani, amely a Déli Parti sebesvonatoknál gyorsabb és kényelmesebb eljutást biztosít, és idén megáll Balatonaliga állomáson is. A Siófoki FLIRT csak 1 óra 6 perc a Kelenföld–Szabadifürdő szakaszon. Hétvégenként Budapest–Siófok között 90 darab személyszállító vonat közlekedik (átlagosan 30 percenként indul)
  • Egyre több felújított 2. generációs IC-kocsiés távolsági gyorsvonati kocsi teszi kényelmesebbé az utazást a Balaton felé.
  • A SEA YOU vonatokkal olcsón és két extra nyaralónapot szerezve juthatnak el az Adriára, a vonatok Budapestről este kelnek útra, és másnap reggel már a szlovén vagy a horvát tengerparton ébrednek az utasok.
Reality
Reality
Fotó: Ádám / Olvasónk