Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Pride szervezői tárgyalnak a rendőrséggel, hogy ne legyen körbekordonozva a menet

2018.06.14. 12:51 Módosítva: 2018-06-14 13:46:58

"Bármi is történjen, mindent megteszünk, hogy a felvonuláshoz bárhol csatlakozhasson, aki egyetért annak céljaival. Agresszív radikálisok nem kényszeríthetnek olyan biztosítási módszereket a rendőrségre, amik akadályozzák a résztvevőket a menethez való későbbi csatlakozásban, illetve a menet elhagyásában; aránytalanul kényelmetlenné teszi azok közlekedését, akik nem vesznek részt a felvonuláson" - írták közleményükben a Budapest Pride szervezői. 

Azt írják, hogy csak az indokolt helyekre kell kordont telepíteni, erről jelenleg is tárgyalnak a rendőrséggel. Hozzátették, hogy ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben nincs információjuk arról, hogy végig kordonok közé zárnák a felvonulókat. 

"A rendőrség tavaly bebizonyította, hogy képes élő erővel biztosítani a Budapest Pride Felvonulását akár zavargások esetén is. Mi 250 menetkísérővel működünk együtt, és 50 kamerás jogi megfigyelő gondoskodik róla, hogy az esetleges szabálysértések, bűncselekmények rögzítésre kerüljenek, és eljárások induljanak miattuk" - közölték. 

A Budapest Pride július 7-én lesz. A szervezők azt írják, hogy tavaly bebizonyították, hogy a szabadság és a biztonság nem zárja ki egymást. "Mindenkit várunk, aki egyetért velünk abban, hogy az egymásra figyelés, a kiállás önmagunkért és másokért a fontos - még akkor is, sőt különösen akkor, ha el akarnak hallgattatni vagy meg akarnak félemlíteni minket" - zárták közleményüket. 

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.