Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Márki-Zay: Hálás vagyok Lázár tanácsaiért

2018.06.14. 09:17 Módosítva: 2018-06-14 10:32:45

Összejött a Csongrád megyei lakosok számára mindenképpen, de talán országos jelentősséggel is bíró Nagy Találkozás. Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester elment Lázár János, a térség országgyűlési képviselőjének fogadóórájára. Információink szerint háromnegyed 9 magasságában kezdődött a felek négyszemközti találkozója. 

A találkozó után fél 10-kor Lázár azt mondta egy újabb Fb-videóban, hogy több mint egy órát beszéltek a polgármesterrel, de mivel ez egy négyszemközti találkozó volt, annak tartalmáról sem a sajtónak, sem másnak nem kíván beszélni. Annyit elárult, hogy a megbeszélés alapján arra fogja kérni a hódmezővásárhelyi önkormányzat fideszes tagjait, hogy működjenek együtt a polgármesterrel. 

A találkozó után Márki-Zay és Lázár váratlanul közös sajtótájékoztatót is tartottak. A rögtönzött sajtóeseményen Lázár rövid felvezetője után arra kérte Márki-Zay-t, hogy foglalja össze a beszélgetésüket.

A polgármester szerint az együttműködésen volt a hangsúly a találkozón. Megállapodtak abban, hogy Lázár "szorgalmazni fogja" a fideszes képviselőknél, hogy a városi közgyűlések előtt üljenek össze zárt körben, hogy "legalább a napirendi pontokban egyezségre jussanak"

Abban is megállapodtunk, hogy a jövőben nem bonyolítjuk túl ennyire a találkozást

- jelentette be mosolyogva Lázár. A két politikus között annyira meghitt, már-már intim viszony alakult ki, hogy még telefonszámot is cseréltek! 

A sajtótájékoztatóról a Hódmezővásárhelyi Televízió tudósított: 

Kérdésre válaszolva Márki-Zay azt mondta, hogy helyi és országos politikusokkal is tart kapcsolatot, kikéri a tanácsaikat. "Ugyanúgy, ahogy nagyon hálás vagyok képviselő úr tanácsaiért is" - mondta Lázárra mutatva a polgármester. 

Lázár a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a Fidesz helyi képviselőcsoportja nem kezdeményezi a képviselőtestület feloszlatását. A téma azért merült fel, mert korábban megjelentek arra vonatkozó hírek, hogy a Fidesz így tudná a 2019-es választások előtt kiütni Márki-Zay-t a székből. Lázár azt mondta, mindenkit arra kér, hogy próbáljanak meg együtt dolgozni, mert nekik Hódmezővásárhely az első. 

Kacskaringós út vezetett idáig

Lázár János reggel 8-kor egy Fb-live videóban jelentette be, hogy a térség több polgármesterét várja egyeztetés céljából az irodájába. A makói polgármester ekkor már ott állt mellette, és a képviselő pajkos mosollyal megjegyezte, hogy a megbeszéltek szerint a hódmezővásárhelyi városvezetőt is várja. 

Nagyjából Lázár videójával egy időben Márki-Zay is indított egy élő videót, amelyben egy mappában a kezében közölte, hogy elsősorban helyi ügyekről kíván tárgyalni a képviselővel, de egy-két országos témával is készült. Márki-Zay ezek után besétált az épületbe, ahol Lázár a fogadóóráját tartja. 

A Nagy Találkozás már múlt héten is majdnem összejött, de a két politikus végül egymástól száz méterre várta, hogy odamenjen hozzá a másik. A tökéletes színpadi komédiának is beillő majdnem találkozás részleteiről itt olvashat bővebben. 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Márki-Zay: Hálás vagyok Lázár tanácsaiért

A múlt heti komédia után összejött A Nagy Találkozás.

240 · Jun 14, 2018 09:17am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments