Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Visszatért Magyarországra A MEDVE!

2018.06.16. 13:41

Pénteken írtuk meg, hogy megszabadult a nyomkövető nyakörvtől az a szlovák-magyar határ mellett szerdán elengedett medve (MEDVE), amelyik az elmúlt hetekben bejárta az országot. A szabadon engedése előtt a Bükki és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságban egyedi azonosításra alkalmas eszközökkel látták el az állatot, ezek közül az egyik egy nyomkövető nyakörv volt.

A medvén már nincs rajta a nyomkövető, de a nyomait figyelemmel kísérik a két nemzeti park igazgatóság szakemberei és a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai, írtuk pénteken, és lám, szombatra elő is került, fel is bukkant a medve. De nem Szlovákia felé indult a jelek szerint, hanem vissza Magyarországra, több felvétel is készült róla a Borsod megyei Sajókeresztúron.

A medvét Sándorfalvánál fogták el múlt péntek este, miután többször megpróbált bemenni a településre, azután a Szegedi Vadasparkban lakott. A májusban Szlovákia felől érkező MEDVE több száz kilométert tett meg az országban, néhány kilométerre megközelítette a déli határt, de végül nem derülhetett ki, hogy mit kezdett volna a kerítéssel, vagy hogy a Tiszán úszott volna át Szerbiába, esetleg az utolsó pillanatban a román határ felé vette volna az irányt, hiszen Sándorfalvánál befogták.

A medve útjáról természetesen folyamatosan beszámolunk, lássuk, most meddig jut el, eléri-e a déli határt, vagy valami egészen meglepő útvonalat választ.

Hoppá, nem várt fordulat 2018.06.17-én: Ez a medve nem az a medve. Újabb információk ebben a frissebb cikkünkben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?