18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A Sajókeresztúron videózott medve nem AZ a medve. Ez nagyobb, és bocsa is van

2018.06.17. 10:52 Módosítva: 2018.06.17. 11:00

Pénteken írtuk meg, hogy megszabadult a nyomkövető nyakörvtől az a szlovák-magyar határ mellett szerdán elengedett medve (MEDVE), amelyik az elmúlt hetekben bejárta az országot. A szabadon engedése előtt a Bükki és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságban egyedi azonosításra alkalmas eszközökkel látták el az állatot, ezek közül az egyik egy nyomkövető nyakörv volt.

A medvén már nincs rajta a nyomkövető, de a nyomait figyelemmel kísérik a két nemzeti park igazgatóság szakemberei és a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai, írtuk pénteken, majd szombaton pedig azt írtuk, elő is került, fel is bukkant a medve. De nem Szlovákia felé indult a jelek szerint, hanem vissza Magyarországra: több felvétel is készült róla a Borsod megyei Sajókeresztúron. Aztán előkerült egy videó Miskolcról, ami szerint hajnalban a József Attila úton rohant egy medve, először az úttal párhuzamosan, majd az autó előtt átrohanva, keresztbe szaladt.

De kiderült, ez a medve, nem AZ a medve.

A szombaton Sajókeresztúron videózott medve egy a szlovák határnál elengedett medvénél sokkal nagyobb, legalább 200 kilogramm körüli állat, amit a több nemzeti park munkatársaiból álló figyelőcsapat munkatársai már egy kis boccsal is láttak közlekedni a Sajó környékén.

Nagy Júlia, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának kommunikációs vezetője az Indexnek elmondta, Sajókeresztúrnál és Szirmabesenyőnél többször is látták az állatot, és az éjszaka az őrszolgálat a boccsal is találkozott. Az kizárható, hogy a két medve megegyezne: az országot észak-dél irányba korábban bejáró állat kb 150 kilós lehetett, ez legalább 200.

De vissza a Facebookon nagyon terjedő miskolci videóhoz, amivel kapcsolatban több kollégámban is felmerült, hogy lehet, hogy nem igazi. A helyzet az, hogy teljesen mindegy, hiszen

1. Biztos, hogy Miskolc környékén járkál egy nagy medve mostanában

2. Csak hallgassák meg a videó alatti szakkomentárt, és rögtön érezni fogják, itt nem is a medve a lényeg!

A videón hallható szöveg miatt lett 18+ - os a cikk. A videó alatt szó szerinti leiratot is kénytelen vagyok közölni.

Itt a medve, he!


- Áztá büdös kurva eget, geci, itt a medve, he!
- Menjél, menjél, nyugodtan.
- Jó, de ha meg ráizél, ugrik a kucsira, bazdmeg?
- Nem fog ráugrani, jobban fél ez.
- Gyorsan sem szabad menni mellette, mert megijedhet.
- Persze
- Mi van medve?
- Ne kiabálj már!
- Azt a kurva!
- Azt a büdös kurva eget, geci! Azt a kurva eget!

Frissítés:

Időközben a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága kiadott egy közleményt is. Azt írják: 

"2018. június 17-én hajnalban Miskolcon készült egy telefonos felvétel, amelyen jól látható, hogy egy medve sétál a négysávos úton. A lakosság és a medve biztonsága érdekében a Bükki és Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai tegnaptól folyamatosan kint vannak a területen és figyelemmel kísérik a Sajó mentét, viszont arra kérik a lakosságot, ha medvét látnak, jelezzék a természetvédelmi őrszolgálat +36 30 861-3808 ügyeleti telefonszámán.

Az elmúlt nap után úgy tűnik, hogy a Miskolc környékén lévő medve nem azonos a néhány nappal ezelőtt elengedett medvével, éjszaka a járőröző természetvédelmi őrök ugyanis Szirmabesenyő határában több helyen látták a medve kisbocsát is."

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport