Erzsébet
1 °C
4 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A Sajókeresztúron videózott medve nem AZ a medve. Ez nagyobb, és bocsa is van

2018.06.17. 10:52 Módosítva: 2018-06-17 11:00:49

Pénteken írtuk meg, hogy megszabadult a nyomkövető nyakörvtől az a szlovák-magyar határ mellett szerdán elengedett medve (MEDVE), amelyik az elmúlt hetekben bejárta az országot. A szabadon engedése előtt a Bükki és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságban egyedi azonosításra alkalmas eszközökkel látták el az állatot, ezek közül az egyik egy nyomkövető nyakörv volt.

A medvén már nincs rajta a nyomkövető, de a nyomait figyelemmel kísérik a két nemzeti park igazgatóság szakemberei és a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai, írtuk pénteken, majd szombaton pedig azt írtuk, elő is került, fel is bukkant a medve. De nem Szlovákia felé indult a jelek szerint, hanem vissza Magyarországra: több felvétel is készült róla a Borsod megyei Sajókeresztúron. Aztán előkerült egy videó Miskolcról, ami szerint hajnalban a József Attila úton rohant egy medve, először az úttal párhuzamosan, majd az autó előtt átrohanva, keresztbe szaladt.

De kiderült, ez a medve, nem AZ a medve.

A szombaton Sajókeresztúron videózott medve egy a szlovák határnál elengedett medvénél sokkal nagyobb, legalább 200 kilogramm körüli állat, amit a több nemzeti park munkatársaiból álló figyelőcsapat munkatársai már egy kis boccsal is láttak közlekedni a Sajó környékén.

Nagy Júlia, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának kommunikációs vezetője az Indexnek elmondta, Sajókeresztúrnál és Szirmabesenyőnél többször is látták az állatot, és az éjszaka az őrszolgálat a boccsal is találkozott. Az kizárható, hogy a két medve megegyezne: az országot észak-dél irányba korábban bejáró állat kb 150 kilós lehetett, ez legalább 200.

De vissza a Facebookon nagyon terjedő miskolci videóhoz, amivel kapcsolatban több kollégámban is felmerült, hogy lehet, hogy nem igazi. A helyzet az, hogy teljesen mindegy, hiszen

1. Biztos, hogy Miskolc környékén járkál egy nagy medve mostanában

2. Csak hallgassák meg a videó alatti szakkomentárt, és rögtön érezni fogják, itt nem is a medve a lényeg!

A videón hallható szöveg miatt lett 18+ - os a cikk. A videó alatt szó szerinti leiratot is kénytelen vagyok közölni.

Itt a medve, he!


- Áztá büdös kurva eget, geci, itt a medve, he!
- Menjél, menjél, nyugodtan.
- Jó, de ha meg ráizél, ugrik a kucsira, bazdmeg?
- Nem fog ráugrani, jobban fél ez.
- Gyorsan sem szabad menni mellette, mert megijedhet.
- Persze
- Mi van medve?
- Ne kiabálj már!
- Azt a kurva!
- Azt a büdös kurva eget, geci! Azt a kurva eget!

Frissítés:

Időközben a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága kiadott egy közleményt is. Azt írják: 

"2018. június 17-én hajnalban Miskolcon készült egy telefonos felvétel, amelyen jól látható, hogy egy medve sétál a négysávos úton. A lakosság és a medve biztonsága érdekében a Bükki és Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai tegnaptól folyamatosan kint vannak a területen és figyelemmel kísérik a Sajó mentét, viszont arra kérik a lakosságot, ha medvét látnak, jelezzék a természetvédelmi őrszolgálat +36 30 861-3808 ügyeleti telefonszámán.

Az elmúlt nap után úgy tűnik, hogy a Miskolc környékén lévő medve nem azonos a néhány nappal ezelőtt elengedett medvével, éjszaka a járőröző természetvédelmi őrök ugyanis Szirmabesenyő határában több helyen látták a medve kisbocsát is."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?