Jenő
-3 °C
6 °C

Hazaárulók kritizálják a bírósági rendszer átalakítását Handó Tünde szerint

2018.06.17. 11:06

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) sokat kritizált elnöke adott interjút a Kossuth Rádióban vasárnap, hogy elmondhasson két dolgot.

  • Remek ötlet a kormány részéről, hogy az igazságszolgáltatás átalakításával a közigazgatási ügyeket különbíróságokhoz rendeli.
  • Aki ezzel nem ért egyet, az hazaáruló.

"Sajnálatosnak tartom azt (...), hogy néhány bírótársunk magáról és a kötelességeiről, a közösség iránti felelősségről megfeledkezve külföldre szalad, és elárulja a hazánkat" – idézi az OBH elnökét az MTI. A külföldre szaladás vádjával Handó arra utalt, hogy az OBH munkáját is felügyelő Országos Bírói Tanács néhány tagja ellenezte a külön közigazgatási bíráskodás rendszerét, és egy uniós szervezethez fordultak.

Handó egyébként biztos abban, hogy amint valaki a bírói széket elfoglalja, a döntéseit a jogszabályok és a tényekről való meggyőződése alapján hozza meg, ő nem aggódik. "Ez a lényege a bírói függetlenségnek, biztos vagyok benne, hogy ezt semmi sem fenyegeti" – fogalmazott.

A különbíróságokról itt írtunk részletesebben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?