Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Segíteni akart unokáján, letolt egy fakanalat a torkán

2018.06.20. 11:11

Bizarr halálesetben emelt vádat szerdán a Fővárosi Főügyészség egy ismeretlen helyen tartózkodó kínai nagymama ellen. Az ügyészségi közlemény szerint 2012-ben az akkor 65 éves kínai állampolgárságú nő Magyarországra utazott, hogy szülei külföldi útja alatt vigyázzon a 27 hónapos unokára meg a család XVI. kerületi lakására. A nagymama a kislánynál lázat tapasztalt, ezért előbb lázcsillapítót adott neki, és a gyerekorvost is kihívta. Majd amikor azt látta, hogy a gyerek nem akarja kinyitni a száját, akkor - ahelyett, hogy bevárta volna az orvost, vagy egyik, időközben riasztott rokonát - egy vastag nyelű konyhai fakanalat dugott le a kislány szájüregébe, hogy azzal enyhítsen a tapasztalt légzési nehézségeken.

Azonban a kislány állapota csak egyre rosszabb lett, mire a nő kiabálni kezdett, egyik szomszédja pedig mentőt hívott. Azonban a mélyen a garatba tolt fanyél miatt a lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínre érkezett mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Az ügyben nyomozás indult, azonban a vádlott ismeretlen helyre – nagy valószínűséggel hazájába – távozott, ezért egy időre a nyomozó hatóság az eljárást felfüggesztette. Közben kiderült, hogy a kínai nő nem volt rutintalan nagymama, többször is vigyázott már a 2010-ben született kislányra.

A nemzetközi és európai elfogatóparancs a mai napig nem vezetett eredményre, ezért a Fővárosi Főügyészség vádat emelt "gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége" miatt, és a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az eljárást a vádlott távollétében folytassa le. A vádirat felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozza.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?