Gyöngyi
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Segíteni akart unokáján, letolt egy fakanalat a torkán

2018.06.20. 11:11

Bizarr halálesetben emelt vádat szerdán a Fővárosi Főügyészség egy ismeretlen helyen tartózkodó kínai nagymama ellen. Az ügyészségi közlemény szerint 2012-ben az akkor 65 éves kínai állampolgárságú nő Magyarországra utazott, hogy szülei külföldi útja alatt vigyázzon a 27 hónapos unokára meg a család XVI. kerületi lakására. A nagymama a kislánynál lázat tapasztalt, ezért előbb lázcsillapítót adott neki, és a gyerekorvost is kihívta. Majd amikor azt látta, hogy a gyerek nem akarja kinyitni a száját, akkor - ahelyett, hogy bevárta volna az orvost, vagy egyik, időközben riasztott rokonát - egy vastag nyelű konyhai fakanalat dugott le a kislány szájüregébe, hogy azzal enyhítsen a tapasztalt légzési nehézségeken.

Azonban a kislány állapota csak egyre rosszabb lett, mire a nő kiabálni kezdett, egyik szomszédja pedig mentőt hívott. Azonban a mélyen a garatba tolt fanyél miatt a lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínre érkezett mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Az ügyben nyomozás indult, azonban a vádlott ismeretlen helyre – nagy valószínűséggel hazájába – távozott, ezért egy időre a nyomozó hatóság az eljárást felfüggesztette. Közben kiderült, hogy a kínai nő nem volt rutintalan nagymama, többször is vigyázott már a 2010-ben született kislányra.

A nemzetközi és európai elfogatóparancs a mai napig nem vezetett eredményre, ezért a Fővárosi Főügyészség vádat emelt "gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége" miatt, és a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az eljárást a vádlott távollétében folytassa le. A vádirat felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozza.