Olivér
5 °C
8 °C

Orbán év elején költözik a Várba

2018.06.21. 10:37 Módosítva: 2018-06-21 11:04:48

Gulyás Gergely örömét fejezte ki, hogy a tegnapi alkotmánymódosítást majdnem a parlament 80 százaléka, a Stop Sorost pedig közel 90 százaléka megszavazta. „A balliberális ellenzék továbbra is támogatja a bevándorlást" – jegyezte meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Az adócsökkentések miatt felszabadult pénzeket béremelés formájában adja oda a munkaadó a dolgozóknak, miután csak a Szép-kártya marad cafeteriaként – javasolta a miniszter. 

Gulyás azt mondta, hogy a V4 + Ausztria csúcstalálkozón elsősorban az Európai Unió következő 7 éves költségvetéséről és a migrációról lesz szó. Azt mondta a miniszter, hogy szeretnék, ha ezen a területen közös V4-es álláspont alakulna ki. 

Újságírói kérdésekre a következőket mondta a miniszter: 

  • Mivel a német kormány még nem közölte, hogy Angela Merkel valóban meghívta Orbán Viktort, Gulyás Gergely nem kívánja kommentálni a találkozóval kapcsolatos sajtóhíreket. Gulyás azt sem erősítette meg, hogy Merkel még az uniós csúcs előtt szeretne találkozni a magyar miniszterelnökkel. 
  • A bevándorlási különadó a Fidesz választási ígérete volt – jelentette ki Gulyás. Hogy mennyire lesz hatékony, arra nem válaszolt a miniszter. Mint mondta, még az új adónem parlamenti vitája előtt állnak. 
  • Parragh László szerint 2 százalékkal csökkenhet a GDP a munkaerőhiány miatt – vetette fel az RTL Klub a miniszternek. Gulyás szerint itthon még mindig 3,8 százalékos a munkanélküliség. A miniszter azt mondta, hogy 2 százalékra is le lehet ezt vinni. Tavaly volt a második olyan év, amikor több magyar jött vissza, mint ahányan elmentek. És az öregségi nyugdíj mellett is lehet dolgozni. 
  • Egyedül Trócsányi László kereshetne ötmillió forintot az új szabályozás értelmében, ugyanakkor az is előfordulhat, hogy egyes miniszterek többet fognak keresni, mint a miniszterelnök. 
  • A kormány sem örül, hogy az ENSZ egyes szervezetei politikai tevékenységet is folytatnak, de a kormány még nem hozott Trumpékhoz hasonló döntést. (Az USA kilépett az ENSZ emberi jogi tanácsából.) 
  • Az a cél, hogy a miniszterelnöki iroda január 1-ével a felújított budai Várba költözhessen. „Én nem akarok a Várba költözni” – tette hozzá mosolyogva a miniszter. 

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?