Aliz
6 °C
14 °C

Benyújtották a lex Patyit

DMOHA20180512008
2018.06.27. 20:21
Egy friss törvénymódosítás benyújtása után egyre biztosabbnak tűnik, hogy Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke lehet a sok kritikával illetett közigazgatási felsőbíróság vezetője.

Koltay András válthatja Patyi Andrást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem élén, Patyi pedig az újonnan felálló közigazgatási felsőbíróság élére kerülhet – erről egy korábbi fázisban a 444. hu és most az mfor.hu számolt be.

Hende Csaba és Bajkai István fideszes képviselők most benyújtott egy törvénymódosítási javaslatot, amely egyszerűbbé teszi a korábban már bíróként dolgozó szakemberek bírói kinevezését.

A fejlemények tükrében egyre biztosabb, hogy Patyi, a sokat bírált közigazgatási bíróság élére kerülhet, amellyel kapcsolatban az a fő kritika, hogy vélhetően azért kell létrehozni, hogy a kormányzati szereplőket érintő ügyeket bizalmi bírók vizsgálják. 

Patyi András nem csak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, de a Nemzeti Választási Bizottság elnöke is volt, lojalitásáról Orbán irányába ebből a videóban győződhetett meg az ország

Patyi 2009 és 2011 között már dolgozott bíróként, ezért joggal feltételzhető, hogy a törvény megváltoztatása Patyi András kinevezéséhez lehet fontos. Patyi András szakmai múltját ebben a 16 oldalas önéletrajzból ismerhetjük meg.

Ami pedig az elhaygott poszot illeti, Patyi utódja állítólag Koltay András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam és Jogtudományi Karának docense lehet.

Ő jelenleg is a Médiatanács tagja, 2009 óta a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának tagja.

(Borítókép: Patyi András rektor (balra) beszédet mond a Ludovika Fesztiválon 2018. május 12-én. MTI Fotó: Mohai Balázs )

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?