Túl van az életveszélyen a tegnapi mentőbaleset súlyos sérültje

2018.06.28. 17:05

Túl van az életveszélyen, jelenleg stabil az állapota annak a fiatalnak, akit a szerdai, Szolnokon történt mentőbaleset után a Péterfy Kórház-Rendelőintézet traumatológiájára vittek - írja az MTI.

A sérült a fejét, vállát és több végtagját érintő súlyos sérüléseket szenvedett. Szerdán elvégezték a sürgős műtéteket, de előreláthatóan újabb műtétekre lesz szükség. A sérültet továbbra is az intenzív osztályon látják el, teljes felépülése várhatóan hosszú ideig tart. 

Szerdán Szolnokon egy mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz ütközött össze. A balesetben ketten meghaltak, többen megsérültek. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az M1-nek szerdán azt mondta, hogy a mentőautóban tartózkodó mentőápoló és mentőtiszt súlyosan megsérült, őket a budapesti Honvédkórházba, illetve az Országos Baleseti Intézetbe szállították két mentőhelikopterrel. 

Az autóbusz húsz sérültje közül egy ember súlyosan, a többiek könnyebben sérültek meg. A sérültek között két gyermek is van, az ő állapotuk kielégítő, stabil.