Ödön
1 °C
11 °C

Orbán: A hajnali csata eredménye, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország

2018.06.29. 09:26 Módosítva: 2018-06-29 11:08:30

A tegnapi csata eredménye, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország, összegezte legújabb Facebook-videójában Orbán Viktor a magyar kormány csütörtöki teljesítményét az EU-csúcson.

„Most reggel négy óra negyven-egynéhány perc van" – kezdi a kókadt tekintetű miniszterelnök, majd elmondja, hosszú órákon át vitatkoztak, de fáradtság mellett elégedettséget is érez, mert a visegrádi négyek „nagy győzelmet arattak". A zárónyilatkozat szövegébe ugyanis bekerült, hogy a a menekülttáborokból senkit sem lehet erőszakkal áthelyezni másik országba, az adott országok visszautasíthatják a menekültek befogadását.

Orbán szerint ezzel „Magyarország megmarad magyar országnak", nem lesz bevándorlóország.

Az uniós tagországok vezetői több kétoldalú egyeztetést követően megegyeztek a csúcstalálkozó csütörtöki munkanapján megtárgyalt témákat összegző zárónyilatkozatuk szövegében. Ezek alapján az Európai Unió területén ellenőrzött menekültközpontok önkéntes alapon, tagállami felajánlás alapján jöhetnének létre, és ezekben feldolgoznák a szárazföldön, tengeren érkezett illegális bevándorlók és menekültek kérelmét. A kvótarendszer lekerült a napirendről. A zárónyilatkozatban a másodlagos mozgások megakadályozása is szerepel, amiről Orbán is beszélt a videóban.

A csúcsról itt írtunk hosszabban.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Orbán: A hajnali csata eredménye, hogy Magyarország nem lesz bevándorlóország

Csata után címmel posztolt egy videót Facebookra.

2868 · Jun 29, 2018 09:26am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?