Ödön
2 °C
11 °C

Most lángoló műanyaghulladék miatt volt bűz Hatvanban

2018.07.02. 15:09 Módosítva: 2018-07-03 08:14:48

A Katasztrófavédelem híre szerint 200 négyzetméternyi műanyaghulladék gyulladt ki hétfő délután Hatvan külterületén, a Csányi út mentén. A tűzoltók több oldalról támadva, hét vízsugárral kezdték meg az oltást. Arról egyelőre nincs hír, hogy került-e szennyezőanyag a levegőbe.

Frissítés kedd reggel: A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint reggel fél hétre sikerült eloltaniuk a tüzet, valamint négy munkagép és hat vízsugár segítségével visszahűteni a hulladékot. A mobil labor folyamatos méréseket végzett a környező településeken, de egészségre káros koncentrációt sehol sem mért a levegőben.

Mint ismert, hónapok óta elviselhetetlen bűz terjeng Hatvanban. A lakók és most már az agrárminiszter is azt állítja, hogy a szag a hulladékkezeléssel foglalkozó Hunviron cég telephelyéről érkezik, a cég azonban tagadja a vádakat. Nagy István szerint a környezetvédelmi hatóság kötelezte a céget a szag megszüntetésére, azaz, hogy vezessen be mechanikai, biológiai, fizikai, kémiai bűzcsökkentő intézkedéseket, a cég azonban fellebbezett a határozat ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?