Most lángoló műanyaghulladék miatt volt bűz Hatvanban

2018.07.02. 15:09 Módosítva: 2018.07.03. 08:14

A Katasztrófavédelem híre szerint 200 négyzetméternyi műanyaghulladék gyulladt ki hétfő délután Hatvan külterületén, a Csányi út mentén. A tűzoltók több oldalról támadva, hét vízsugárral kezdték meg az oltást. Arról egyelőre nincs hír, hogy került-e szennyezőanyag a levegőbe.

Frissítés kedd reggel: A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint reggel fél hétre sikerült eloltaniuk a tüzet, valamint négy munkagép és hat vízsugár segítségével visszahűteni a hulladékot. A mobil labor folyamatos méréseket végzett a környező településeken, de egészségre káros koncentrációt sehol sem mért a levegőben.

Mint ismert, hónapok óta elviselhetetlen bűz terjeng Hatvanban. A lakók és most már az agrárminiszter is azt állítja, hogy a szag a hulladékkezeléssel foglalkozó Hunviron cég telephelyéről érkezik, a cég azonban tagadja a vádakat. Nagy István szerint a környezetvédelmi hatóság kötelezte a céget a szag megszüntetésére, azaz, hogy vezessen be mechanikai, biológiai, fizikai, kémiai bűzcsökkentő intézkedéseket, a cég azonban fellebbezett a határozat ellen.