Rendkívüli ülést tartanak az LMP-nél a „párt ellen indított médiahadjárat" miatt

2018.07.09. 13:34

Vasárnap este egy olyan levél ment körbe az LMP-ben, amiben külön, zárt elnökségi ülés összehívását kezdeményezték

  • „az elmúlt napok történései",
  • a kialakult helyzet",
  • illetve az LMP ellen indított médiahadjárat" miatt.

A tervek szerint okokról, következményekről, de még cselekvési tervekről is szó lesz a hétfő délutáni ülésen. Még vasárnap érdeklődtünk a pártnál, egyelőre nem kaptunk választ. Azt kérdeztük, ők milyen történésekre gondoltak, általános álláspont-e a pártban, hogy ellenük médiahadjáratot indítottak, illetve hogy konkrétan mit értenek ez alatt: kik indították, mikor, stb.

Frissítés: cikkünk megjelenése után reagált a párt a kérdéseinkre, a cikk végén olvashatják azt.

Ha az elmúlt napok LMP-s híreit nézzük, többek között arról diskurálhatnak, hogy Ungár Péter azzal büszkélkedett, direkt verte át Ron Werbert, az LMP tanácsadóját. Vagy Schmuck Erzsébetről, aki a párt kampányfőnökeként a kampány alatt többször is telefonon egyeztetett Schmidt Máriával.

Az ungáros sztoriról: egy beszélgetésről készült felvételen hallható, amint Ungár Péter a kampányban szerződtetett, majd menesztett tanácsadóval, Ron Werberrel kötött zavaros szerződésről beszél. Kiderült, hogy Ungár Péter úgy írta alá a szerződést Ron Werberrel, hogy arra nem volt felhatalmazása. A szerződést még december 10-én szignálta, miközben arra, hogy eljárjon a párt nevében, csak januártól volt joga. A kiszivárgott videón Ungár arról beszél, hogy tisztában volt azzal, hogy nem írhatta volna alá a szerződést, és ezt azért tette, hogy ne kelljen a tanácsadót kifizetni.

A schmuckos sztoriról: a Magyar Narancs írta meg, hogy Schmuck rendszeresen egyeztetett a kampány alatt Schmidt Máriával, Orbán egykori tanácsadójával, a Terror Háza igazgatójával, '56-s kormánybiztossal, az LMP-s Ungár Péter anyjával. A lap szerint Schmuck ellen jelenleg is zajlik egy fegyelmi eljárás emiatt. Szél Bernadett azonban ezt az ATV-ben tagadta. 

Úgy tudjuk, a párt ellen indított médiahadjárat alatt az LMP-ben leginkább a Magyar Narancs múlt heti nagyobb anyagát értik, de egyébként is soknak érzik a Fidesz kétharmadáért az LMP-t felelőssé tevő anyagokat. Abból is felháborodás volt a pártban, amikor az ATV-ben június végén az volt a Nap Kérdése:

Az LMP a felelős a Fidesz kétharmadért?

majd az Egyenes Beszéd Kontrában „Az LMP a hibás?” címmel kérdezgették Ungárt az újságírók, néhány nappal rá pedig  a fenti botrányokról  Szél Bernadettet.

Szél szerint az LMP körül pletykagyár van, a Magyar Narancs Schmuck Erzsébet-es cikkének pedig az az üzenete, hogy az LMP-t a kampány alatt a Fidesz uralta, ami nem igaz. Ráadásul nincs nevesített forrás az egész cikkben. Az Ungár mondatáról, miszerint a kampánytanácsadót szándékosan verte át, Szél azt mondta, Ron Werberrel Ungár a vezetőség felhatalmazásával írta alá a szerződést, még ha később is lett kampányfőnök-helyettes. A kérdésre, hogy miért mondta mellette ülve Ungár, hogy ő nem is írhatta volna alá, és milyen jól jön majd ez a bíróságon, Szél azt válaszolta:

Én ezzel nem igazán foglalkoztam.

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után a párt a következő közleményt küldte:

„A normál eljárásrend szerint összehívott ülést tartunk ma délután, és meg fogjuk tárgyalni az aktuális kérdéseket. Természetesen az utóbbi időben tapasztalható szivárogtatások is napirenden lesznek. Az eddigiek alapján erős a gyanúnk, hogy lejárató kampány folyik ellenünk. A párt belső demokratikus folyamatairól ugyanis torzított kép jelenik meg a nyilvánosságban, mi pedig egyrészt szeretnénk meghúzni a határt a választópolgárokat is érintő közéleti kérdések és a számukra nem releváns pártügyek között, másrészt alaposan megvizsgáljuk az elmúlt időszak eseményeit is.”

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Rendkívüli ülést tartanak az LMP-nél a „párt ellen indított médiahadjárat" miatt

Mert szerintük az van, de szivárogtatásból is túl sok van.

882 · Jul 09, 2018 01:34pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments