Megint felsült a TV2 a bíróság előtt, ahol Zuschlagra hiába vártak

2018.07.11. 16:54 Módosítva: 2018.07.11. 17:25

Másodjára sem tudta a TV2 bizonyítani a bíróság előtt zajló sajtóperben, amit a kampányban még oly kitartóan állított, hogy Czeglédy Csaba MSZP-képviselő, Gyurcsány Ferenc ügyvédje "cipősdobozban szállította az áfacsalásból ellopott pénzt Gyurcsány Ferencnek, hogy ő pénzelte a jobbikos Rig Lajos kampányát is a tapolcai időközi országgyűlési választáson, és hogy az MSZP embereként a párton belül kémkedett is a DK-nak", írja a Nyugat.hu.

Az egy éve előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csabát a fideszes propaganda a kampányban és az előtte lévő időszakban adócsaló, gyerekeket átverő, és sok mással is gyanúsítható fenegyerekként mutatta be. Ennek a kampánynak a csúcspontja alighanem a TV2 Tények című műsora volt, amelyben egy elsötétített arcú és elváltoztatott hangú "védett tanú" beszélt Czeglédyről, és mondta a fent említetteket.

Aztán a perben kiderült, hogy az felismerhetetlenségig megváltoztatott ember valójában is ismeretlen, hiszen csak egy statiszta volt, akinek betanult szöveget kellett elmondania.

A TV2 kénytelen volt elismerni, hogy statisztát alkalmaztak a feladatra, de szerintük Zuschlag ugyanezt mondta volna, és az ő nyilatkozatai alapján készült a riport. Viszont Zuschlag sem az első tárgyaláson, sem a mostanin nem volt hajlandó megjelenni, írja a Hvg.hu.

Zuschlagot egy hónapja engedték ki a börtönből, a legközelebbi tárgyalásra a bíróság kérésére a rendőrség elővezetheti.