A vendégek bunkóságai miatt megtiltották az illegális strandolást a salföldi bányatavaknál

2018.07.13. 12:00 Módosítva: 2018.07.13. 12:06

Bár eddig is tilos volt, de a salföldi bányatavakat működtető cég eddig szemet hunyt a strandolás felett, egészen mostanáig. A Balaton északi partjának egyik legszebb természeti környezetében lévő Káli-medence évtizedek óta vonzza a nyaralásra vágyó, de a tömeget inkább elkerülőket. Ennek a területnek az egyik vonzereje, hogy viszonylag közel a Balaton, mégsem kell 10 kilométert utazni a vízig, hiszen ott vannak a tiszta bányatavak.

Az elmúlt években azonban valami megváltozott, a 444.hu cikkéből kiderült, hogy az odajárók között feltűntek azok, akik "bunkó" magatartásukkal a bányató munkatársait maguk ellen fordították.

A cikk szerint gyakran anyázásba és konkrét dulakodásba torkolt, hogy az ott parkolók nem voltak hajlandók arrébb állni, amikor a bányához érkezett vagy a bányából szeretett volna a járművével valaki távozni. Ugyanígy megbénították a bányatársaság - a saját járművek tankolására létesített - benzinkútját.

A cikk szerint ezek vezettek ahhoz, hogy mostantól egy biztonsági ember szólítja fel távozásra azokat, akik a tónál szeretnének pihenni, így a strandolás megszűnt.