Jenő
-2 °C
6 °C

A vendégek bunkóságai miatt megtiltották az illegális strandolást a salföldi bányatavaknál

2018.07.13. 12:00 Módosítva: 2018-07-13 12:06:20

Bár eddig is tilos volt, de a salföldi bányatavakat működtető cég eddig szemet hunyt a strandolás felett, egészen mostanáig. A Balaton északi partjának egyik legszebb természeti környezetében lévő Káli-medence évtizedek óta vonzza a nyaralásra vágyó, de a tömeget inkább elkerülőket. Ennek a területnek az egyik vonzereje, hogy viszonylag közel a Balaton, mégsem kell 10 kilométert utazni a vízig, hiszen ott vannak a tiszta bányatavak.

Az elmúlt években azonban valami megváltozott, a 444.hu cikkéből kiderült, hogy az odajárók között feltűntek azok, akik "bunkó" magatartásukkal a bányató munkatársait maguk ellen fordították.

A cikk szerint gyakran anyázásba és konkrét dulakodásba torkolt, hogy az ott parkolók nem voltak hajlandók arrébb állni, amikor a bányához érkezett vagy a bányából szeretett volna a járművével valaki távozni. Ugyanígy megbénították a bányatársaság - a saját járművek tankolására létesített - benzinkútját.

A cikk szerint ezek vezettek ahhoz, hogy mostantól egy biztonsági ember szólítja fel távozásra azokat, akik a tónál szeretnének pihenni, így a strandolás megszűnt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?