Árpád
-2 °C
4 °C

Egymással szemben álló vonatok miatt óriási késések a Vác-Budapest vonalon

2018.07.15. 18:43 Módosítva: 2018-07-15 20:10:55

Szokatlan látványról számoltak be olvasóink, akik a Vác-Budapest vasút vonalán haladtak: két vonat egymással szemben áll, emiatt áll a forgalom.

A Prágába tartó Metropolitan IC "kis híján frontálisan összeütközött egy szembe jövő másik vonattal valahol Vác-Szob között 16 óra körül", írta egyik olvasónk.

A vonaton ülőknek először azt mondták, hogy lesz 1 óra késés, de 18 óra után, 2 óra elteltével még mindig semmi nem mozdult, a két vonat farkasszemet néz, az utasok tájékoztatást nem kapnak, állnak a semmiben. A vonatnak este 10-re kellett volna Prágába érnie, a rajta utazó barátom honlap reggel kezdene új munkahelyén. Reméljük reggel 9-re hazaér.

Több olvasónktól is érkeztek hasonló levelek.

vonat
Fotó: Olvasónk, Zsuzsa

Válaszolt kérdésünkre a MÁV sajtóirodája, meghibásodott egy váltó, ami miatt rossz sínre ment rá az egyik vonat. Előre láthatóan késő estére visszaáll a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Vác–Szob vonalon.

"Vasárnap nem sokkal 16 óra után a Prágába tartó Metropolitan Eurocity vonat Gödön megállt, majd a mozdonyvezető engedély nélkül ismét elindult, de még az állomás területén újra megállt, a közlekedése során viszont egy váltó meghibásodott. Az ellenkező irányból érkező, Prágától, Budapest-Nyugati pályaudvarig közlekedő Metropolitan vonat Göd állomás előtt, az előírásoknak megfelelő helyen várakozott a behaladást tiltó jelző előtt. A váltó műszaki helyreállításának ideje alatt Göd és Vác között vonatpótló autóbusz szállította az utasokat, mert karbantartás miatt a másik vágányon folyamatos vágányzár van érvényben. Este háromnegyed hétkor újra elindult a vonatforgalom Göd és Vác között, így előre láthatóan késő estére visszaáll a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Vác–Szob vonalon" – közölte a MÁV.

A vasúttársaság az utasok elnézését és megértését kéri a kialakult helyzet miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?