2024. június 23. 21:00
Svájc
Németország
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00
Skócia
Magyarország

Egymással szemben álló vonatok miatt óriási késések a Vác-Budapest vonalon

2018.07.15. 18:43 Módosítva: 2018.07.15. 20:10

Szokatlan látványról számoltak be olvasóink, akik a Vác-Budapest vasút vonalán haladtak: két vonat egymással szemben áll, emiatt áll a forgalom.

A Prágába tartó Metropolitan IC "kis híján frontálisan összeütközött egy szembe jövő másik vonattal valahol Vác-Szob között 16 óra körül", írta egyik olvasónk.

A vonaton ülőknek először azt mondták, hogy lesz 1 óra késés, de 18 óra után, 2 óra elteltével még mindig semmi nem mozdult, a két vonat farkasszemet néz, az utasok tájékoztatást nem kapnak, állnak a semmiben. A vonatnak este 10-re kellett volna Prágába érnie, a rajta utazó barátom honlap reggel kezdene új munkahelyén. Reméljük reggel 9-re hazaér.

Több olvasónktól is érkeztek hasonló levelek.

vonat
Fotó: Olvasónk, Zsuzsa

Válaszolt kérdésünkre a MÁV sajtóirodája, meghibásodott egy váltó, ami miatt rossz sínre ment rá az egyik vonat. Előre láthatóan késő estére visszaáll a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Vác–Szob vonalon.

"Vasárnap nem sokkal 16 óra után a Prágába tartó Metropolitan Eurocity vonat Gödön megállt, majd a mozdonyvezető engedély nélkül ismét elindult, de még az állomás területén újra megállt, a közlekedése során viszont egy váltó meghibásodott. Az ellenkező irányból érkező, Prágától, Budapest-Nyugati pályaudvarig közlekedő Metropolitan vonat Göd állomás előtt, az előírásoknak megfelelő helyen várakozott a behaladást tiltó jelző előtt. A váltó műszaki helyreállításának ideje alatt Göd és Vác között vonatpótló autóbusz szállította az utasokat, mert karbantartás miatt a másik vágányon folyamatos vágányzár van érvényben. Este háromnegyed hétkor újra elindult a vonatforgalom Göd és Vác között, így előre láthatóan késő estére visszaáll a menetrendszerű közlekedés a Budapest–Vác–Szob vonalon" – közölte a MÁV.

A vasúttársaság az utasok elnézését és megértését kéri a kialakult helyzet miatt.