Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meleg, de változékony idő lesz

2018.07.15. 15:57

A következő napokban is változékony lesz az időjárás. A sok napsütés mellett többször várható zápor, zivatar. A szél erős, akár viharos is lehet. Komolyabb lehűlés nem várható, néhol csak 25 fok körül alakulnak a maximumok, a hétvégén viszont akár 33 Celsius-fok is lehet.

  • Hétfőn napos lesz az idő. Az ország északkeleti, keleti, illetve nyugati, délnyugati harmadában lehet helyenként zápor, zivatar. A szél napközben élénk lesz. A zivatarok környezetében és néhol a középső területeken meg is erősödhet a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 13-18, a legmagasabb 25-32 fok között valószínű.
  • Kedden is sok lesz a napsütés. Késő délutántól észak felől egyre több és vastagabb felhő érkezik. Délután északkeleten helyenként előfordulhat zápor, zivatar, majd estétől észak felől egyre több helyen várható eső, zápor, esetleg zivatar. A szél több helyen megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban 14-20 fok lehet, napközben 26-32 fokig melegszik a levegő.
  • Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég. Sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A Dunától keletre nagy mennyiségű csapadék várható, és nagy területen viharossá fokozódik a szél. A minimum hőmérséklet 16-21 fok, a nappali maximumok 23-28 fok körül alakulhat.
  • Csütörtökön hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de továbbra is sok lesz a felhő. Szórványosan - főként a Dunától keletre - alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé megerősödik, néhol viharossá válhat a szél. A leghidegebb órákban 17-22 fok, napközben 24-29 fok várható.
  • Pénteken napos idő várható. Elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Csak zivatar környezetében erősödhet meg a légmozgás. A minimum hőmérséklet 15-20, a maximum hőmérséklet 27-32 fok között alakul.
  • Szombaton és vasárnap szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. A légmozgás továbbra is élénk lesz, szélerősödés csak a zivataros területeken várható. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton 16-21, vasárnap 17-22, a legmagasabb hőmérséklet szombaton 26-33, vasárnap 27-33 fok között alakul.

(MTI | Országos Meteorológiai Szolgálat)