Botrányos jelenetek alakultak ki az auschwitzi lopás után

2018.07.17. 11:38

A hétvégén egy magyar pár próbált téglát és egyéb emléket lopni Auschwitzból, elkapták őket, és már meg is büntették a 30 éves nőt és a 36 éves férfit. Rájuk a többi látogató figyelt fel, amikor a krematórium maradványaiból téglákat tettek egy táskába. Ők értesítették a biztonsági őröket.

Az esetnek szemtanúja volt több magyar is, egyikük, Csaba leírta nekünk, hogy mit láttak. Ők nem szervezetten mentek Auschwitz II (Birkenau) táborba. "Amikor odaértünk, arra lettünk figyelmesek, hogy kisebb tumultus alakult ki. Akkor érkezett meg a képemen látható biztonsági autó.”

birkenau

„Ebből gondoltuk, hogy valaki olyat csinált amit nagyon nem kellett volna. Csupán pár percig maradtunk, mert késésben voltunk. Ezalatt még annyit láttunk, hogy veszik fel a jegyzőkönyvet. Amikor a kijárathoz értünk, akkor pedig két villogó rendőrautó tempósan suhant el az emlékpark előtt az úton.

Tegnap döbbentünk rá, hogy az incidensben honfitársaink az érintettek. Mélységesen elszomorító, hogy ilyen esettel is erősítik a nem túl jó hírünket Európában és világszerte.”

A magyar pár fejenként 346 eurós (több mint 112 ezer forintos) pénzbírságot és egyéves felfüggesztett börtönbüntetést kapott.  • Hírek
  • Lakáshitel