A kórházigazgató elment miniszternek, most már jöhetnek az ajándék tévék

2018.07.18. 05:09

Eddig akadályokba ütközött Ellenbacher Attila, a jótékonykodó tévészerelő az Országos Onkológiai Intézetnél, most viszont sikerült adománytévéket adnia a kórháznak. Az előző főigazgató, aki miniszter lett, még garanciát kért a tévészerelőtől, a mostani kórházigazgató viszont boldogan megelégedett csupán az ajándék tévékkel.

Nem egyszer számoltunk be Ellenbacher Attila egyedülálló akciójáról, amely abból áll, hogy mások számára feleslegessé vált tévéket javít meg, és aztán pusztán jótékonyságból kórházaknak, illetve más egészségügyi és szociális intézményeknek, gyermekotthonoknak adományozza. A tévészerelő nem kér cserébe senkitől semmit, ő örül, hogy új életre kelti a kidobásra ítélt készülékeket, a betegek, gondozottak pedig boldogok, hogy meg tudják nézni a Szulejmánt.

Ellenbacher Attila ezt a négy tévét adta át az Országos Onkológiai Intézetben
Ellenbacher Attila ezt a négy tévét adta át az Országos Onkológiai Intézetben
Fotó: Ellenbacher Attila
Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A kórházigazgató elment miniszternek, most már jöhetnek az ajándék tévék

A jótékonykodó tévéember ezúttal ott is segíteni tudott, ahol korábban falakba ütközött.

901 · Jul 18, 2018 05:09am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Ellenbacher az elmúlt nagyjából hat évben több mint kétezer tévékészüléket adományozott, ám például az Országos Onkológiai Intézetben meglepő akadályba ütközött. Jelezték ugyanis neki, hogy az ajándék elfogadását (itt még képcsöves tévékről volt szó) „érintésvédelemhez és a műszaki garanciához" kötik, enélkül vigye a tévéket, ahová akarja, nem fogadják el.

Az akkori főigazgató, Kásler Miklós időközben az emberi erőforrások minisztere lett, az intézmény élére pedig Polgár Csaba került.

A főigazgató nagy köszönettel, gyorsan pozitívan válaszolt az e-mailemre. Az adományozási szerződésben a készülékekre továbbiakban garancia nem szerepelt, ezért gondoltam, hogy részünkről az adományozásnak akadálya nincsen.

Kedden a tévéember át is adott négy, 81 cm-es, nagyjából 10 éves LCD-tévét az intézménynek, és reméli, hogy a továbbiakban is tud majd adományozni nekik tévéket.

Ehhez persze az kell, hogy az erre a célra létrehozott Ne Dobd Ki Alapítványnak legyen elég forrása a folytatáshoz. Hiszen az adományozáshoz nemcsak feleslegessé vált készülék kell, hanem az anyagokat, alkatrészeket, távirányítókat is be kell szerezni, illetve az ország legtávolabbi településeire is el kell szállítani a tévéket.  • Hírek
  • Bankszámla