Szilárda
-4 °C
3 °C

Szabadstrandon elhagyott horgászhorog fúródott egy anyuka lábába

2018.07.19. 11:40

Balatonlellén egy nő lábába fúródott egy horgászhorog, írja a Szabadpécs.hu. A szerdai baleset a lellei szabadstrandon történt, a lépcsőtől három-négy méterre történt oldalt, ahova a nő éppen „lehuppant", karjában tíz hónapos gyerekével.

A nő szerint két nappal előtte, éppen ugyanott, néhány horgász szólt rá a gyerekére, hogy hétkor ne menjen be fürdeni, mert ők ott horgásznak, és a strandmesterrel „minden meg van beszélve". Lehet, hogy éppen ők hagyták ott a horgot, ami aztán beleállt a nő talpába; és ekkor még nem sejtette, milyen kalamajka után kap majd orvosi ellátást.

A nő délután fél kettőkor lépett a horogba. Negyedórán keresztül várt arra, hogy valaki segítsen, majd háromnegyed óra múlva már a lellei Egészségügyi Központban voltak, ahol egy asszisztens azt mondta nekik, hogy csak négy óra után van ügyelet, de Siófokon talán hamarabb is kaphat ellátást.

Ezután a mentőkkel próbálkoztak, a mentők Siófokra vitték volna, de aztán inkább megoldották, és kiszedték helyben a horgot a mentőállomáson. Ott viszont nem kapott tetanuszt. Ezután visszavitték az üdülőbe, ahonnan a nő már a „saját lábán" ment az egészségházba a szerért, de ott meg a háziorvos nem írhatott fel neki gyógyszert.

A nő ezután megint visszament az üdülőbe, és azt tervezte, hogy majd csütörtökön átmegy Zamárdiba háziorvoshoz, éjszaka pedig figyeli a sérülést, nehogy vérmérgezése legyen.

A nő következtetése: „Még jó, hogy az egészségügyben minden rendben van!! Ugye? Respect a doktornőnek és a mentősöknek, akik jól végzik a dolgukat és akik a rendszer áldozatai. És ez CSAK egy horog!!! Tanulság,

Keszthelytől Siófokig 14 és 16 óra közben ne essen bajod, reméld, hogy időben jön segítség vagy érsz kórházba. A gyereket pedig ne hagyd szabadon a füves strandon, mert a horgászok a mentőorvos szerint mindent széthagynak!!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!