Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szabadstrandon elhagyott horgászhorog fúródott egy anyuka lábába

2018.07.19. 11:40

Balatonlellén egy nő lábába fúródott egy horgászhorog, írja a Szabadpécs.hu. A szerdai baleset a lellei szabadstrandon történt, a lépcsőtől három-négy méterre történt oldalt, ahova a nő éppen „lehuppant", karjában tíz hónapos gyerekével.

A nő szerint két nappal előtte, éppen ugyanott, néhány horgász szólt rá a gyerekére, hogy hétkor ne menjen be fürdeni, mert ők ott horgásznak, és a strandmesterrel „minden meg van beszélve". Lehet, hogy éppen ők hagyták ott a horgot, ami aztán beleállt a nő talpába; és ekkor még nem sejtette, milyen kalamajka után kap majd orvosi ellátást.

A nő délután fél kettőkor lépett a horogba. Negyedórán keresztül várt arra, hogy valaki segítsen, majd háromnegyed óra múlva már a lellei Egészségügyi Központban voltak, ahol egy asszisztens azt mondta nekik, hogy csak négy óra után van ügyelet, de Siófokon talán hamarabb is kaphat ellátást.

Ezután a mentőkkel próbálkoztak, a mentők Siófokra vitték volna, de aztán inkább megoldották, és kiszedték helyben a horgot a mentőállomáson. Ott viszont nem kapott tetanuszt. Ezután visszavitték az üdülőbe, ahonnan a nő már a „saját lábán" ment az egészségházba a szerért, de ott meg a háziorvos nem írhatott fel neki gyógyszert.

A nő ezután megint visszament az üdülőbe, és azt tervezte, hogy majd csütörtökön átmegy Zamárdiba háziorvoshoz, éjszaka pedig figyeli a sérülést, nehogy vérmérgezése legyen.

A nő következtetése: „Még jó, hogy az egészségügyben minden rendben van!! Ugye? Respect a doktornőnek és a mentősöknek, akik jól végzik a dolgukat és akik a rendszer áldozatai. És ez CSAK egy horog!!! Tanulság,

Keszthelytől Siófokig 14 és 16 óra közben ne essen bajod, reméld, hogy időben jön segítség vagy érsz kórházba. A gyereket pedig ne hagyd szabadon a füves strandon, mert a horgászok a mentőorvos szerint mindent széthagynak!!