Az újpesti Attila körbeutazta Európát, hogy hotelekből lopjon

GettyImages-629450261
2018.07.22. 12:27

Az újpesti rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy férfi több európai ország hoteljéből lopott, írja a rendőrség arról a 38 éves Sz. Attiláról, aki kicsit máshogy intézte a vakációját, mint a legtöbben: népszerű helyekre járt, hogy aztán hotelekből lopjon.

Sz. Attila 2015. június 3-án az esti órákban bement a horvátországi Porecben található egyik szállodába, ahonnan ékszereket és készpénzt lopott el. A férfi nyolc hotelszoba ajtaját törte fel, majd kinyitotta a szobákban lévő széfeket „mesterkód” számkombinációval. Másnap Sz. Attila egy másik horvát városba, Opatijába utazott, ahol hat szállodaszoba nyitókártyáját szerezte meg, és az előző napi módszerrel szintén ékszereket és készpénzt vitt el a széfekből.

A bűncselekmény után a helyi hatóságok látóterébe került Sz. Attila, aki a rendőrök elől menekülve hátrahagyta autóját, benne az ellopott értékekkel, valamint személyi igazolványával. A horvát nyomozók az autó átvizsgálását követően azonosították az elkövetőt, majd a büntetőeljárást átadták a magyar hatóságoknak.

A BRFK IV. kerületi Rendőrkapitánysága a nyomozás során megállapította, hogy Sz. Attilát Spanyolországban elfogták, mivel horvátországi útját követően spanyol szállodákban is követett el lopásokat.

Kiadatási egyezmény keretében Sz. Attilát 2017 novemberében szállították Magyarországra. Az újpesti nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett elkövetése miatt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

(Borítóképünk illusztráció. Fotó: Education Images/UIG via Getty Images)  • Tippek
  • Bankszámla