Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Havi 200 ezerért kapnának csak egy kis szobát a BME oktatói

2018.07.23. 09:39

Hiába kérvényeznek, nem kapnak kollégiumi szobát a Budapesti Műszaki Egyetem oktatói, noha vannak üresen álló szobák.

A 24.hu cikke egy tanszéki mérnököt, Istvánt említi példaként, aki másfél órára lakik az egyetemtől. István a Kollégiumok Igazgatóságától kérte, hogy hadd vegyen ki egy 12 négyzetméteres szobát 40 ezer forintért, azaz annyiért, amennyiért a hallgatókat is elszállásolják. A jelentkezését azonban elutasították. 

"Ott áll a BME nyolc darab kollégiuma nagyrészt üresen egész nyáron és a BME oktatójának semmilyen helyzet alatt nem hajlandók a rengeteg üresen álló szobából akárcsak egyet is biztosítani. Még fizetség ellenében sem, hogy ezzel megkönnyítsék a munkába járását és munkájának elvégzését" - nyilatkozta a lapnak István. Pedig szerinte ha ezt megtennék, akkor mindenki jól járna: ő azért, mert nem kellene napi három órát utazgatnia, a kollégium azért, mert befizetné azt a szobadíjat amitől üresen álló szoba esetén elesnek, illetve az egyetem is jól jár, mert nem kell fizetnie (az adófizetők pénzén) a munkába járásához szükséges kiegészítő bérlet árát, amely természetesen nem olcsó.

A Kollégiumok Igazgatósága az elutasításon kívül még annyit felajánlott Istvánnak, hogy napidíjas rendszerben lakhat a kollégiumban, ez viszont havonta több mint 200 ezer forint, ami megfizethetetlen egy fiatal egyetemi oktató számára.