Havi 200 ezerért kapnának csak egy kis szobát a BME oktatói

2018.07.23. 09:39

Hiába kérvényeznek, nem kapnak kollégiumi szobát a Budapesti Műszaki Egyetem oktatói, noha vannak üresen álló szobák.

A 24.hu cikke egy tanszéki mérnököt, Istvánt említi példaként, aki másfél órára lakik az egyetemtől. István a Kollégiumok Igazgatóságától kérte, hogy hadd vegyen ki egy 12 négyzetméteres szobát 40 ezer forintért, azaz annyiért, amennyiért a hallgatókat is elszállásolják. A jelentkezését azonban elutasították. 

"Ott áll a BME nyolc darab kollégiuma nagyrészt üresen egész nyáron és a BME oktatójának semmilyen helyzet alatt nem hajlandók a rengeteg üresen álló szobából akárcsak egyet is biztosítani. Még fizetség ellenében sem, hogy ezzel megkönnyítsék a munkába járását és munkájának elvégzését" - nyilatkozta a lapnak István. Pedig szerinte ha ezt megtennék, akkor mindenki jól járna: ő azért, mert nem kellene napi három órát utazgatnia, a kollégium azért, mert befizetné azt a szobadíjat amitől üresen álló szoba esetén elesnek, illetve az egyetem is jól jár, mert nem kell fizetnie (az adófizetők pénzén) a munkába járásához szükséges kiegészítő bérlet árát, amely természetesen nem olcsó.

A Kollégiumok Igazgatósága az elutasításon kívül még annyit felajánlott Istvánnak, hogy napidíjas rendszerben lakhat a kollégiumban, ez viszont havonta több mint 200 ezer forint, ami megfizethetetlen egy fiatal egyetemi oktató számára.  • Bérelnék
  • Bankszámla