Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Másfél órákat késtek a vonatok a Balatonon, éjjel állhat helyre a rend

2018.08.12. 19:34 Módosítva: 2018-08-12 19:43:39
Éjszakára állhat helyre a közlekedés.

A balatonföldvári állomásra beérkező, Keszthelyről Szegedre tartó vonatból kiugrott egy utas, aki fejsérülést szenvedett. A mentők megérkezéséig és az utas elszállításáig szünetel a forgalom Balatonszárszó és Szántód-Kőröshegy állomások között. Emiatt 10-30, esetenként 30-60 perccel növekedhet a menetidő a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon, vasárnap este. A baleset következtében megnövekedett menetidőkért utasaink elnézését és türelmét kérjük.

Ezt írja honlapján a MÁV, de olvasóinktól és a MÁV-Start Vonatinfója alapján úgy tűnik, a helyzet sokkal súlyosabb: a Balatonszentgyörgyről Budapest, Déli pályaudvar felé 16:18-kor induló vonat késése 99 perc volt este hét után, 19:22-kor érkezett Zamárdiba, azaz a két város közötti, kevesebb mint 70 kilométeres utat több mint három óra alatt tette meg.

Információs tábla a Déli pályaudvaron
Információs tábla a Déli pályaudvaron
Fotó: Olvasónk, Ildikó / Index

A Keszthelyről Szegedre közlekedő, 16:28-as indulású vonaton 94 perc, a Déliből Keszthelyre 16:35-kor induló járaton 74 perc, a Keszthelyről 16:48-kor Budapestre indulón 89 perc, a Budapestről 16:05-kor Balatonszentgyörgyre induló vonaton 74 perc volt a késés este hét körül.

Megkerestük a MÁV-ot további információkért, amint válaszolnak, frissítjük a cikket. A MÁV a honlapján azóta annyit közölt:

19 órára befejeződött a helyszínelés, így újraindulhatott a vonatforgalom. A késések fokozatosan csökkennek, éjszaka helyreállhat a normál menetrend.

Este tíz előtt a Keszthelyről Szeged felé tartó vonaton még 100 perces késésre kellett számítani, de a Balaton déli partján a legtöbb vonatnak már "csak" 20-60 perces késései voltak.