Jenő
-2 °C
6 °C

Megszívatja a szlovén tengerpartra vágyó őriszentpéterieket a MÁV

DROTI20130522020
2018.08.15. 05:16
Őriszentpéteri olvasónk érdekes vonatföldrajzi jelenségről számolt be lapunknak: Koper, a szlovén tengerparti város a magyar–szlovén határ mellett fekvő Őriszentpéterből nem Szlovénia, hanem Zalaegerszeg felé van.

Hogyan lehetséges ez? Mondja el ő maga:

Őriszentpéteren lakom, és egy kis tengerparti kiruccanáson gondolkoztam. A tévében láttam, hogy most már van közvetlen járat Budapest és a szlovén tengerpart (Koper) közt. Felmegyek a MÁV honlapjára, ahol meg tudtam nézni, hogy mikor indul Őriszentpéterről (ez az utolsó magyarországi állomás) és mikor érkezik meg Koperba, de sajnos ár már nem társul hozzá 

– írta lapunknak.

Árpád ezért felhívta a MÁV-ot. A diszpécser közölte vele, hogy erre a járatra az őriszentpéteri vasútállomáson nem tudja megvenni a jegyet, sőt interneten sem. Kiderült: ahhoz, hogy eljusson Őriszentpéterről Koperba vonaton, először el kell mennie a 20 km-re lévő Szentgotthárdra vagy a 40 km-re lévő Zalaegerszegre, hogy ott vegye meg a Koperbe tartó járatra a jegyet. 

Kész röhej. És még valaki mondja meg, hogy milyen évet írunk. Gratulálok, vissza az őskorba

– kommentálta rövid vasúti kalandját Árpád.

Megkérdeztük a MÁV sajtóosztályát, miért nem lehet Őriszentpéteren (vagy az interneten) jegyet vásárolni a vonatra, ha már megáll az állomáson a járat, de nem kaptunk választ.

A MÁV-tudakozóban elmondták, hogy a vonatra csak személyesen és nemzetközi pénztárban lehet jegyet vásárolni. Tehát ahhoz, hogy valaki elvonatozzon a szlovén tengerpartra, előbb el kell utaznia Őriszentpéterről Zalaegerszegre (ott van nemzetközi pénztár), megvásárolnia a jegyet, majd hazamennie, és várhatja a vonatot. 

Ez csak fölösleges két órát vesz el az életéből és 1500 forintot a pénztárcájából.

Rendszerszintű hiba?

Tavaly Nagymaroson se tudtam jegyet venni a Nagymaroson megálló prágai vonatra, de Vácon is csak akkor, ha kinyit a nemzetközi pénztár nyolckor. Reggel hatkor, a vonat indulásakor nem. Rendszerszintű hiba ez a MÁV-nál

– írta egy másik olvasónk, Árpád.

(Borítókép:  Rosta Tibor / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?