Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Egy újabb választás, ahol a Jobbik nem indít jelöltet

image uploaded from ios
2018.08.17. 15:15 Módosítva: 2018-08-17 15:37:54

Nem indít jelöltet a Jobbik a szombathelyi időközi önkormányzati választáson - közölte a párt pénteken.

A döntés legfőbb oka az Állami Számvevőszék bírsága. Megfelelő anyagi forrás hiányában nehéz felvenni a versenyt a hatalommal még egy önkormányzati választáson is.

A héten ez már a második bejelentés arról, hogy egy időközi választáson nem áll rajthoz a párt. A héten döntött ugyanis a Jobbik elnöksége, hogy a XV. kerületben sem lesz jelöltje. Korábban a józsefvárosi és a pásztói polgármester-választáson sem indult a párt.

A szombathelyi önkormányzati képviselői választást azért kelltt kiírni, mert Czeglédy Csaba MSZP-s képviselőt előzetes letartóztatásba helyezték. A közgyűlés június 25-én vette tudomásul, hogy megszűnt Czeglédy mandátuma.

Az október 14-i időközi önkormányzati képviselő-választásra a jelölteket augusztus 27-től jelenthetik be a jelölőszervezetek hivatalosan.

A Jobbik máris bejelentette, hogy nem támogatja egyik jelöltet sem. "A baloldal álcivil jelöltje teljességgel elfogadhatatlan a Jobbik számára, elég az önéletrajzát megnézni, abból tisztán látszik, hogy a szocialista kormányzás alatt milyen állásokat töltött be önkormányzati cégnél, illetve politikai felügyelőként a főiskolán" - írta a párt.

Arra ugyanakkor nem ad iránymutatást a Jobbik a szavazóinak, mit csináljanak október 14-én.

Borítókép: Bődey János / Index.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?