Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Gulyás Gergely: Heller Ágnes fontos a Fidesz-tábor egyben tartása miatt

2018.08.18. 10:47

Heller Ágnes filozófus néhány nappal ezelőtt egy lengyel lapnak adott interjújában zsarnoknak nevezte Orbán Viktort, mire jött Kovács Zoltán kormányszóvivő, aki öreg kommunistának nevezte az egyébként a Kádár-rendszer ellen fellépő professzort. 

A szombati kormánypárti Magyar Időkben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is megszólalt a témában: 

Heller Ágnes természetes közege a Farkasházy-féle szárszói találkozó vendégserege. E körön kívül legfeljebb az ellenében, így részben neki is köszönhetően majd hárommilliósra bővült Fidesz-szavazótábor egyben tartása miatt fontos, hogy teret adjunk amúgy értékelésre méltatlan megnyilvánulásának.

A politikus szerint a Fidesz elkötelezett az európai közösség mellett, viszont megnevezte az EU "valódi sírásóit": Guy Verhofstadt, Judith Sargentini vagy Martin Schulz. "Ők olyan diktatórikus gondolkodású, kirekesztő politikusok, akik – ha hagyjuk – a sajátjuktól eltérő vélemények eltűrésére való képesség hiányában szétverik az európai együttműködést" - vélekedett a miniszter. 

Gulyás arról is beszélt, hogy a következő években nagy lehetőség előtt áll Budapest az új európai uniós költségvetési ciklus miatt. "A kötöttpályás közlekedés továbbfejlesztése, a ferihegyi gyorsvasút megépítése és a gyorsforgalmi út kétszer két sávossá fejlesztése, új belvárosi zöldterület kialakítása, de néhány éven belül visszanyerheti eredeti pompáját a Vár is, továbbá megépül a Múzeumi negyed és több lesz a belvárosi sétálóutca. A következő hétéves uniós finanszírozási időszakban Budapest számára megnyíló források jó felhasználásával a tömegközlekedésben, vasúti közlekedésben – ideértve a HÉV-közlekedést is – nagyon nagyot lépünk előre". 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?