Jenő
-2 °C
6 °C

Rémisztő állapotban van a Berettyó-híd, alá kellett dúcolni

2018.08.21. 10:21

Deszkákkal kellett aládúcolni a március óta felújítás alatt álló Berettyó-hidat, miután megrepedt a tartószerkezet, írta meg először a Nyugat.hu. A Berettyóújfalu és Berettyószentmárton között lévő hidat azonban ennek ellenére nem zárták le, egy sávon továbbra is járható.

hid
Fotó: Vas László / Nyugat.hu

Egy helybeli szerint naponta több tucat busz és kamion hajt át a hídon, a félpályás útlezárás miatt lámpa engedi egyik vagy másik irányba a forgalmat. Gyakorta mentők, tűzoltók is a sorukra várnak, hiszen nem mehetnek szembe a forgalommal szirénázva sem.

A város polgármestere is aggódik, főleg azért, mert a híd átadását szeptemberről télre tolták el.

A közútkezelőhöz tartozik a híd működtetése és felújítása is, én, mint városvezető, ugyanúgy szenvedő alanya vagyok a munkálatoknak, mint bármely más közlekedő. Persze, ugyanúgy aggódom, mind mindenki más, egyáltalán nem tűnik megnyugtatónak a helyzet. Már kedden újabb levelet írok, hogy megtudjam, mire számíthatunk

– mondta a Blikknek Muraközi István.

A lap megkereste a Magyar Közút Zrt.-t, ahol közölték,

a híd nem jelent veszélyt.

Mint mondták, a bontásnál vált ismertté, hogy az út bal oldalán a hídfő szárnyfalának és konzolszerkezetének újraépítése, valamint a hídfő szárnyfalvasalatának a megerősítése is szükséges. Ezek azonban nem szerkezeti elemek, nem befolyásolják a híd állékonyságát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?