Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Megrótták a vízivó kislányt leszállító buszsofőrt

2018.08.21. 16:15
A buszvezető eszerint szabályosan járt el, de nem udvariasan, ezért a miskolci közlekedési cég elnézést kért a családtól. A szabály az szabály, de mi a szabály?

A járművezető az üzletszabályzatban leírtak  szerint, ugyanakkor nem a számára előírt, kellő udvariassággal járt el. Ezért a munkáltatótól megrovásban részesül, 

– írta közleményében a Miskolc Városi Közlekedési Zrt., és egyben elnézést kért az érintett családtól a járművezető udvariatlan viselkedéséért. A közleményt a 24.hu idézte cikkében.

1

A cikknek azonban nem sikerült feloldani azt az ellentmondást, ami a közleményben feszül: egy másik idézet mondat szerint a cég valamennyi járatán 

az utasok védelme, ruházatuk tisztaságának megóvása érdekében szigorúan tilos az étel- és italfogyasztás – a visszazárható PET-palackos kiszerelésű, nem alkoholos italok kivételével.

Márpedig, mint azt megírtuk, az 5 éves lány visszazárható PET-palackból ivott egy korty ásványvizet. A Facebookra feltöltött videó és a videó készítőjének elmondása alapján a sofőr leállította az épp indulni készülő busz motorját, és a rendőröket hívta. A busz csak a rendőrök kiérkezésekor indult el, miután a család leszállt. 

A videón is hallatszik, ahogy egy utas megjegyzi, hogy külön ki is van írva, hogy lehet vizet inni a buszon. A videó készítőjének elmondása alapján a buszon ülő utasok közül sokan védték a családot, és nem értették, hogy miért akarta őket leszállítani a sofőr. A lány szülei eleinte normális hangnemben beszéltek a sofőrrel, és csak később emelték fel a hangjukat.

Korábbi cikkünkben Szórád Róbert, a cég üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgatója nyilatkozott, hogy rengeteg vád éri őket, hogy nem engedik a vízfogyasztást a villamoson, de ez szerinte nem igaz, mert visszazárható PET-palackból lehet inni.

Az persze más, ha valaki felbontott dobozos üdítővel száll fel, hiszen nyakába öntheti a másik utasnak, vagy kiömölhet az ülésre, földre, foltot hagyhat az ülésen. Ha valaki ebbe beleül, a kártérítési igénye nálunk jelentkezik, hiszen nem tudni, ki okozta a bajt. Van néhány ilyen ügyünk…

– nyilatkozta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?