Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Megrótták a vízivó kislányt leszállító buszsofőrt

2018.08.21. 16:15
A buszvezető eszerint szabályosan járt el, de nem udvariasan, ezért a miskolci közlekedési cég elnézést kért a családtól. A szabály az szabály, de mi a szabály?

A járművezető az üzletszabályzatban leírtak  szerint, ugyanakkor nem a számára előírt, kellő udvariassággal járt el. Ezért a munkáltatótól megrovásban részesül, 

– írta közleményében a Miskolc Városi Közlekedési Zrt., és egyben elnézést kért az érintett családtól a járművezető udvariatlan viselkedéséért. A közleményt a 24.hu idézte cikkében.

1

A cikknek azonban nem sikerült feloldani azt az ellentmondást, ami a közleményben feszül: egy másik idézet mondat szerint a cég valamennyi járatán 

az utasok védelme, ruházatuk tisztaságának megóvása érdekében szigorúan tilos az étel- és italfogyasztás – a visszazárható PET-palackos kiszerelésű, nem alkoholos italok kivételével.

Márpedig, mint azt megírtuk, az 5 éves lány visszazárható PET-palackból ivott egy korty ásványvizet. A Facebookra feltöltött videó és a videó készítőjének elmondása alapján a sofőr leállította az épp indulni készülő busz motorját, és a rendőröket hívta. A busz csak a rendőrök kiérkezésekor indult el, miután a család leszállt. 

A videón is hallatszik, ahogy egy utas megjegyzi, hogy külön ki is van írva, hogy lehet vizet inni a buszon. A videó készítőjének elmondása alapján a buszon ülő utasok közül sokan védték a családot, és nem értették, hogy miért akarta őket leszállítani a sofőr. A lány szülei eleinte normális hangnemben beszéltek a sofőrrel, és csak később emelték fel a hangjukat.

Korábbi cikkünkben Szórád Róbert, a cég üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgatója nyilatkozott, hogy rengeteg vád éri őket, hogy nem engedik a vízfogyasztást a villamoson, de ez szerinte nem igaz, mert visszazárható PET-palackból lehet inni.

Az persze más, ha valaki felbontott dobozos üdítővel száll fel, hiszen nyakába öntheti a másik utasnak, vagy kiömölhet az ülésre, földre, foltot hagyhat az ülésen. Ha valaki ebbe beleül, a kártérítési igénye nálunk jelentkezik, hiszen nem tudni, ki okozta a bajt. Van néhány ilyen ügyünk…

– nyilatkozta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!