Jenő
-2 °C
6 °C

Videóriport örökíti meg, hogy pattintották le a segélyező Iványiékat

2018.08.21. 10:13

A magyar kormány szándékosan éhezteti a szabályokat betartó menekülteket, azt remélve, hogy így elveszi a kedvüket az itt tartózkodástól - mondta a 168 Órának Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője, akit a lap videóriportere elkísért az összes olyan helyszínre, ahova Iványit nem engedték be.

A határról beküldték Mórahalomra, mondván, hogy ott van ügyeletes tiszt. Ott egy ezredesre egy órát kellett várnia, de azt is hiába, mert úgyis elküldte volna őket Szegedre, a bevándorlási hivatal központjára. Elmentek a központba, onnan egy másik helyre küldték el őket, ahonnan ingerülten elküldték őket. Végül megpróbáltak átmenni Szerbiába és a túloldalról eljuttatni az élelmet az érintetteknek. 

Iványi meg van döbbenve azon, hogy a keresztény Szent István ünnepén, a kenyér ünnepén tették ezt velük. "Erre nincsenek szavaim" - mondta a videóban. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?