Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Videóriport örökíti meg, hogy pattintották le a segélyező Iványiékat

2018.08.21. 10:13

A magyar kormány szándékosan éhezteti a szabályokat betartó menekülteket, azt remélve, hogy így elveszi a kedvüket az itt tartózkodástól - mondta a 168 Órának Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője, akit a lap videóriportere elkísért az összes olyan helyszínre, ahova Iványit nem engedték be.

A határról beküldték Mórahalomra, mondván, hogy ott van ügyeletes tiszt. Ott egy ezredesre egy órát kellett várnia, de azt is hiába, mert úgyis elküldte volna őket Szegedre, a bevándorlási hivatal központjára. Elmentek a központba, onnan egy másik helyre küldték el őket, ahonnan ingerülten elküldték őket. Végül megpróbáltak átmenni Szerbiába és a túloldalról eljuttatni az élelmet az érintetteknek. 

Iványi meg van döbbenve azon, hogy a keresztény Szent István ünnepén, a kenyér ünnepén tették ezt velük. "Erre nincsenek szavaim" - mondta a videóban. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek