Jenő
-2 °C
6 °C

Európában terjeszkedne a CÖF

DSOKI20180315008
2018.08.30. 12:02 Módosítva: 2018-08-30 13:11:54

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumának elnöke csütörtökön kijelentette, szükségesnek tartja a szuverenista módon gondolkodó civilek mozgósítását az európai parlamenti választások előtt az uniós intézményrendszer reformja érdekében – írja az MTI.

Csizmadia László, a CÖF alapítója a sajtótájékoztatón közölte, ezzel egy időben megkezdték az

Európai Civil Együttműködési Tanácskozás (ECET) megalakításának előkészítését is.

Ennek létrehozása álláspontja szerint azért szükséges, mert az Európai Unióban erősíteni kell a polgári kezdeményezések hatékonyságát. Mint mondta, a mögöttük álló szellemi honvédők úgy vélik, hogy az EU föderatív irányítása zsákutca és csak a nemzetállamok összessége képes biztosítani az unió erejét.

Ezzel együtt ugyanakkor fontosnak tartják, hogy az EU vezetése elkülönüljön a nemzetállami vezetőktől, hogy ne egy Macron-Merkel tandem irányítsa a közösség egészét. Az európai polgárok ma már egyöntetűen azt a véleményt képviselik, hogy az unió határait meg kell védeni az illegális bevándorlókkal szemben, ezt az álláspontot pedig az unió vezetésének is figyelembe kell vennie – tette hozzá Csizmadia

Szóljon hozzá, mondja el a véleményét az Index moderált politikai csoportjában, a Kibeszélőben!

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője hangsúlyozta, hogy Le Penhez hasonlóan üdvözlik Matteo Salvini olasz belügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök találkozóját. Szerinte a tárgyalás eredménye azt jelzi, hogy a V4-ek tagállamai Ausztria után Olaszországgal is megtalálják a közös hangot.

Úgy tűnik tehát, hogy a CÖF terjeszkedne Európában, ami illene is a jelenlegi folyamatokba, az ugyanis jól látszott Orbán olaszországi látogatásából, hogy a miniszterelnök szövetségeseket gyűjt a migránsellenes Európához.

(Borítókép:  Csizmadia László a CÖF alapítója (b2) a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) és a Gazeta Polska civil klubjainak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségén a budapesti Bem József téren 2018. március 15-én. - f otó: Sóki Tamás / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?