Erzsébet
1 °C
4 °C

Menekülteknek ajánlotta fel kártérítését az Őcsényben megtámadt panziós

2018.08.31. 22:44

A Tolna megyei Őcsény tavaly robbant be a köztudatba, amikor egy panziós ellen fordultak a település lakosai, aki Magyarországon legálisan tartózkodó menekült családoknak biztosított pár napos nyaralásra lehetőséget. A panzióst akkor életveszélyesen megfenyegették, majd a botrány másnapjára kiszúrták az autójának minden kerekét. A kialakult hangulat miatt a falut 11 éve vezető polgármester is lemondott.  

Orbán Viktor akkor úgy nyilatkozott, hogy az Őcsényen történtek teljesen rendben voltak, hiszen a falu határozottan, hangosan és érthetően fejezte ki a véleményét. A rendőrség, és a bíróság azonban nem osztotta a történések ilyen olvasatát, ugyanis a kerekeket szurkáló férfit elkapták, és a bíróság jogerősen is kártérítés megfizetésére kötelezte. 

Az események idején a Migration Aid szervezett gyűjtést a panziós számára, amin pár nap alatt összejött a kerekek pótlására szükséges 120 ezer forint, és pótolni tudta a kerekeit. A 444 szúrta ki, hogy a panziós, aki most megkapta a kártérítés összegét, besétált a szervezethez, és felajánlotta a kapott összeget, menekült családok megsegítésére. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?