Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Menekülteknek ajánlotta fel kártérítését az Őcsényben megtámadt panziós

2018.08.31. 22:44

A Tolna megyei Őcsény tavaly robbant be a köztudatba, amikor egy panziós ellen fordultak a település lakosai, aki Magyarországon legálisan tartózkodó menekült családoknak biztosított pár napos nyaralásra lehetőséget. A panzióst akkor életveszélyesen megfenyegették, majd a botrány másnapjára kiszúrták az autójának minden kerekét. A kialakult hangulat miatt a falut 11 éve vezető polgármester is lemondott.  

Orbán Viktor akkor úgy nyilatkozott, hogy az Őcsényen történtek teljesen rendben voltak, hiszen a falu határozottan, hangosan és érthetően fejezte ki a véleményét. A rendőrség, és a bíróság azonban nem osztotta a történések ilyen olvasatát, ugyanis a kerekeket szurkáló férfit elkapták, és a bíróság jogerősen is kártérítés megfizetésére kötelezte. 

Az események idején a Migration Aid szervezett gyűjtést a panziós számára, amin pár nap alatt összejött a kerekek pótlására szükséges 120 ezer forint, és pótolni tudta a kerekeit. A 444 szúrta ki, hogy a panziós, aki most megkapta a kártérítés összegét, besétált a szervezethez, és felajánlotta a kapott összeget, menekült családok megsegítésére.   • Vennék
  • Hírek