Erzsébet
1 °C
4 °C

Olajosan és cafatokban landolt Ferihegyen egy magyar család bőröndje

2018.09.04. 07:13 Módosítva: 2018-09-04 07:15:17

Késve, olajosan, szétlopva, kis túlzással cafatokban landolt Ferihegyen egy Málagából hazaérkező magyar család bőröndje Ferihegyen, írja a Bors.

A család Dél-Spanyolországban, Málaga mellett pihent. A Ryanair repülőgépe szeptember elsején, késő este landolt Budapesten, de a csomagjuk sehogy sem akart felbukkanni a szalagon. Reklamáltak az elveszett poggyászok pultjánál, ahol végül azt mondták nekik: menjenek haza, és hívják a megadott számokat.

Másnap reggel a reptéren előkerült a táska, de szörnyű állapotban. A csomagot valakik felnyitották, a benne lévő ruhákat átforgatták, majd ko­szosan, olajosan visszadobálták a bőröndbe, és szalaggal ragasztották le. Pótolhatatlan fotók tűntek el, emellett más személyes holmik is hiányoztak. 

A család nőtagja szeretett volna panaszt tenni és jegyzőkönyvet felvenni, de állítása szerint a Ryanair nem volt ebben a segítségére, mivel szerintük a csomag a szalagon volt, vagyis ők tehetetlenek az ügyben.

Bokor Péter, a kesettagepem.hu munkatársa a Borsnak azt mondta: ha érkezéskor nincs meg valakinek a bőröndje,  akkor mindenképpen jegyzőkönyvet kell felvetetni, ehhez ragaszkodni kell.  Jegyzőkönyv nélkül ugyanis szinte teljesen esélytelen, hogy valamilyen kártérítést kapjon az utas az eltűnt vagy megsérült csomagja miatt.

A Ryanairnek az utóbbi időben több botránya is volt. Először a családok szétültetésével verte ki a biztosítékot az utasoknál, aztán csökkentették a felvihető kézipoggyászok méretét, majd a Kanári-szigetekre nyaralni induló több tucat magyar bőröndjét hagyták itthon

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?