Ödön
1 °C
11 °C

A rendőrök több rejtett eszközzel ellenőriznének a közutakon

2018.09.06. 14:04

Bővítené a rendőrség a közúti ellenőrzési módszerek, eszközök körét, például rejtve használt készülékekkel, mert úgy vélik, hogy az előre bejelentett ellenőrzések nem jelentenek megfelelő visszatartó erőt - olvasható az ORFK közleményében. 

A főkapitányság szerint a közlekedők egy része csak addig tartja be a szabályokat, amíg úgy érzi, hogy a hatóság látóterében van. Ezért a közlekedési helyzet javítása, a balesetek számának csökkentése érdekében a rendőrség a jogszabályok által biztosított keretek között szükségesnek látja az ellenőrzési módszerek bővítését.

A jogszabályok alapján az ellenőrzéshez használt készülék akár rejtve is használhatók, az ellenőrzéseknek ez a módja nemzetközileg bevett gyakorlat Európa több országában (például Ausztriában, Szlovákiában, Szlovéniában, Csehországban, Németországban, Franciaországban). 

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?