Aliz
6 °C
14 °C

Nagy erőkkel keresik a gyorsétteremben erőszakoló afgán férfit

A budapesti rendőrség szexuális kényszerítés miatt indított nyomozást S. B. A-val szemben.

A rendelkezésre álló adatok alapján a menekült státuszú 18 éves afgán férfi 2018. szeptember 9-én, vasárnap, hajnal három óra körül Budapest V. kerületében, egy gyorsétterem mosdójában erőszakoskodott egy nővel.

1 128 copy.png
Fotó: Police.hu

A rendőrség vasárnap délután sajtótájékoztatót tartott az üggyel kapcsolatban, ahol elmondták: a nő a hajnali órákban tért be az ötödik kerületi gyorsétterembe, majd amikor a mosdóba indult, a férfi követte, odabent pedig "szexuális aktus eltűrésére" kényszerítette. A férfi ezután elmenekült a helyszínről, a nő feljelentést tett a rendőrségen.

Hogy minél hamarabb felkutassák a férfit, Budapest rendőrfőkapitánya külön nyomozócsoportot hozott létre, amelybe jelentős erőket csoportosítottak át. Ellenőrzik a férfi ismerőseit, a tömegközlekedési eszközöket és bizonyos főbb útvonalakat is, írja az MTI.

A csoport a beérkezett információkat folyamatosan elemzi és értékeli, illetve ellenőrzi a férfi lehetséges menekülési útvonalait. Az elkövető Magyarországon érvényes menekültstátusszal rendelkezik, 2017 nyara óta él az országban.

A Tények információi szerint a férfi mindössze három napja dolgozott a giroszosnál, egész éjjel egyedül volt bent, reggel pedig egy másik alkalmazott váltotta, aki kamerán kívül elmondta: Sarhadi Bilal Ahmadot a főnöke ki akarta rúgni, mert elégedetlen volt a munkájával. A tulajdonost már reggel elvitte a rendőrség, hogy kikérdezzék a történtekről.

Európai elfogatóparancsot adtak ki ellene

A rendőrség a kora esti órákban tette közzé a honlapján, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezésére a Budai Központi Kerületi Bíróság kiadta az európai elfogatóparancsot az afgán férfi ellen, mivel felmerült a külföldre szökés gyanúja.

Az ügyeletes bíró soron kívül rendelte el az európai elfogatóparancs kiadását. Közben a BRFK nyomozói a férfi elfogása érdekében felvették a kapcsolatot az osztrák és a német hatóságokkal is. Csécsi Soma, a BRFK szóvivője a köztévén elmondta: kiemelten ellenőrzik a vasúti pályaudvarokat.

A Police.hu-n vasárnap közzétették a férfi fényképét is. A rendőrök azt kérik, hogy aki a képen látható Sarhadi Bilal Ahmadot felismeri, hollétéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, értesítse őket az ismert telefonszámok bármelyikén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?