Ödön
2 °C
11 °C

Bérnővérekkel pótolják a távozó nővéreket az ajkai kórház intenzív osztályán

2018.09.12. 09:43

Egy külsős cégen keresztül érkeztek bérnővérek Székesfehérvárról az ajkai kórházba, ahol nemrég az összes ápoló felmondott az intenzív osztályon  – mondták el a 24.hu-nak nevük elhallgatását kérő, az egészségügyi intézmény belső ügyeit jól ismerő források.

A lap cikke szerint nem ez az egyetlen intézkedés, amivel kezelni próbálják a kialakult helyzetet: a sürgősségi és a szülészeti osztályról rendeltek át dolgozókat az intenzív osztályra, és már nyugdíjba ment egykori dolgozókat is visszahívtak.

A 24.hu pénteken írta meg, hogy miután a főnővér és a helyettese gyakorlatilag egyszerre mondott fel, végül mind a nyolc nővér beadta felmondását. A nővérek felmondása a nyár folyamán, több hullámban történt. Volt, aki nyugdíjba, más szülési szabadságra ment, emiatt az ott maradtak túlterhelődtek.

A lap úgy tudja, hogy Budapestről is utaztattak le ápolókat Ajkára műszak végén hozták őket vissza a fővárosba. A lapnak nyilatkozó források szerint a bérnővérek alkalmazása könnyen bérfeszültségekhez vezethet, ugyanis az új alkalmazottak alighanem több pénzért vállalják az utazást (Székesfehérvár nagyjából 80 kilométerre van Ajkától, Budapest 150 kilométerre), mint a kórházban régóta dolgozók.

Nagy Zoltán főigazgató elmondta, hogy a felmondások ellenére az intenzív osztály nővérállománya biztosított, a betegellátás zavartalan és folyamatos. A cikkből az is kiderül, hogy a főigazgatónak már áprilisban jelezte az intenzív osztályt vezető főnővér, hogy távozni akar, azonban Nagy akkor nem számított arra, hogy felmondási hullám lesz a dologból. A főigazgató szerette volna, ha a távozását bejelentő három nővér, majd később egy hozzájuk csatlakozó negyedik társuk ne azonnal távozzon, hanem várják meg, amíg kineveli a kórház az utánpótlásukat, de ezt végül nem sikerült elérni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?