Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Új forgalmi rend lesz az M0-s déli szakaszának felújítása miatt

2018.09.13. 14:49

Az M0-s autóút déli szakaszának felújítása miatt egyre több a dugó, ezért új forgalmi rend lép majd életbe a környéken, hogy a torlódásukat csökkentsék, írja a Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye. 

Az új forgalmi rend szerint 

a Hárosi Duna-hídon a munkaterület mellett a jelenlegi 2x2 sáv helyett 2+3 sávon haladhat majd a forgalom. A Csepel szigetről az M1-es autópálya felé három sávot alakítanak ki úgy, hogy az eddigiekhez képest szűkített és keskenyebb sávokon haladhatnak majd az autósok.

Az indoklás szerint főirány áteresztőképessége ezzel a megoldással jelentősen emelkedhet. A keskenyebb forgalmi sávok alkalmazása a tereléseknél Nyugat-Európában bevett és Magyarországon is bevett, viszont a szabályok betartása miatt fokozott rendőri jelenlét lesz a környéken. 

A Soroksári Duna-hídon a keresztmetszeti kialakítás nem teszi lehetővé újabb forgalmi sáv kijelölését. Itt a terelés előtt a Csepel-szigetről felhajtók besorolását az autóút forgalmába a megszokottnál hosszabb gyorsítósávok kiépítésével fogják segíteni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?