Új forgalmi rend lesz az M0-s déli szakaszának felújítása miatt

2018.09.13. 14:49

Az M0-s autóút déli szakaszának felújítása miatt egyre több a dugó, ezért új forgalmi rend lép majd életbe a környéken, hogy a torlódásukat csökkentsék, írja a Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye. 

Az új forgalmi rend szerint 

a Hárosi Duna-hídon a munkaterület mellett a jelenlegi 2x2 sáv helyett 2+3 sávon haladhat majd a forgalom. A Csepel szigetről az M1-es autópálya felé három sávot alakítanak ki úgy, hogy az eddigiekhez képest szűkített és keskenyebb sávokon haladhatnak majd az autósok.

Az indoklás szerint főirány áteresztőképessége ezzel a megoldással jelentősen emelkedhet. A keskenyebb forgalmi sávok alkalmazása a tereléseknél Nyugat-Európában bevett és Magyarországon is bevett, viszont a szabályok betartása miatt fokozott rendőri jelenlét lesz a környéken. 

A Soroksári Duna-hídon a keresztmetszeti kialakítás nem teszi lehetővé újabb forgalmi sáv kijelölését. Itt a terelés előtt a Csepel-szigetről felhajtók besorolását az autóút forgalmába a megszokottnál hosszabb gyorsítósávok kiépítésével fogják segíteni.